Türkiye ile Filistin arasında kadınlar için uzlaşma

Türkiye ile Filistin arasında kadınlar için uzlaşma
Türkiye ile Filistin arasında kadınlar için uzlaşma
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bayan ve Yargı Zirvesi devam ediyor.

Görüşmenin arkasında konuşan Bakan Selçuk, Filistinli mevkidaşı Hayfa Fahmi Al-Aga ile kadının güçlendirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalayacaklarını ifade etti. Türk kadınının da Filistin’den öğreneceği çok şey olduğunu vurgulayarak, “Hem Filistin hem de Türkiye kadınları için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK KADININDAN ÖĞRENECEK FAZLA ŞEY VAR”

Filistin Bayan İşlerinden Sorumlu Bakanı Hayfa Fahmi Al-Aga da Türkiye’de bulunmaktan sevinç duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “İmzalanan uzlaşma defalarca üstünde çalıştığımız, tekrar tekrar yaptığımız karşılıklı bir çalışmaydı. Keza Türk keza de Filistin kadınını daha çok yüceltmeye, şiddete aleyhinde düşey durmaya, eşitliğe ve kadınların ekonomik anlamda ülkelerine katkı sağlamasına yönelik koskocoman adım olduğunu düşünüyoruz. Türk kadınından öğrenecek çok şey var.”

Türkiye ile Filistin arasında kadınlar için anlaşma