Türkiye-Filistin Arasında Kadının Güçlendirilmesine Karşın İşbirliği

Türkiye-Filistin Arasında Kadının Güçlendirilmesine Karşın İşbirliği
Türkiye-Filistin Arasında Kadının Güçlendirilmesine Karşın İşbirliği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bayan ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen 3. Milletlerarası Bayan ve Hak Zirvesi’ne katıldı. Zirvede Bakan Selçuk ile Filistin Kadın İşlerinden Sorumluluk Sahibi Bakan Hayfa Fahmi Al-Aga aralarında işbirliği mutabakatı imzalandı.

Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Grand Cevahir Otel’de 3. Milletlerarası Bayan ve Adalet Zirvesi düzenlendi. Düzenlenen zirveye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Filistin Kadın İşlerinden Sorumlu Bakan Hayfa Fahmi Al-Aga katıldı. Bakan Selçuk ile Bakan Hayfa Fahmi Al-Aga, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Filistin Devleti Hükümeti aralarında “Kadının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat” zaptını imzaladı.

“Filistin’de kadının güçlenmesine dair manâlı görüşmeler yaptık”

Program zarfında konuşan Bakan Selçuk, “Burada dün 3. Uluslararası Bayan ve Adalet Zirvesi başladı. Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kadın Demokrasi Derneği (KADEM) ile beraber düzenlediğimiz bir toplantımız. Bugün de tepe çerçevesinde farklı alanlara yönlendirilmiş milletlerarası görüşmeler yapmaktayız. Biraz sonra da Filistinli arkadaşımızla beraber mutabakat zaptı imzalayacağız. Bu mutabakat zaptı ile Filistin’de kadının güçlenmesine dair kayda değer görüşmeler yaptık. Azıcık önceki toplantımızda da hem kadının güçlenmesi ayrıca de eğitim fırsatlarına erişmesine dair. Umarım şanslı olacağına inanıyoruz bu görüşmelerin” dedi.

3. Uluslararası Bayan ve Hak Zirvesi gün içerisinde düzenlenecek programlarla devam edecek. – İSTANBUL