Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına Vagon Üreten Firma Konkordato İstedi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına Vagon Üreten Firma Konkordato İstedi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına Vagon Üreten Firma Konkordato İstedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaray ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) öteki vagon imal ihalesi elinde yer alan Yavuzlar Vagon, finansal bıkkınlık yaşadığını belirterek mahkemeye konkordato talebinde bulundu.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET

Sakarya merkezli Yavuzlar Vagon San. ve Tic. Limited Şti.’nin finansal bezginlik içinde olduğu kaydedilen dava dilekçesinde, konkordato kararı verilmesi halinde, şirketin etkili bir biçimde faaliyetlerini yürütebileceği kaydedildi. Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici mühlet verdi. aralıksız faaliyetlerinin denetimi için de Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nevcan Karaca’yı geçici konkordato komiseri olarak atadı.

mahkeme kararı şöyle duyurdu:

Mahkememizce; Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 15976 nolu sicilinde açıklanmış davacı YAVUZLAR VAGON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 20/11/2018 tarihinden başlatmak üzere 3 AY ZAMAN İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI verildiği ve geçici konkordato komiseri olarak Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doc. Dr. Nevran KARACA’nın atandığı, 28/02/2018 tarih, 7101 sayılı Yasa’nın 16.maddesi ile değişik İİK’nun 288.maddesi gereğince; “alacaklıların, ilandan itibaren 7 jurnal belli vakit içerisinde kullanım ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri”hususu ilanen uyarı ve tebliğ olunur.