Tunceli’de Geçişlerine Müsade Verilmeyen Hdp’liler Oturma Eylemi Yaptı (2)

Tunceli'de Geçişlerine Müsade Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı (2)
Tunceli'de Geçişlerine Müsade Verilmeyen Hdp'liler Oturma Eylemi Yaptı (2)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİLGEN: BU SUÇU ÖRTMEKTİR, GİZLEMEKTİR

Tunceli’ye girişlerine ‘operasyon’ ve ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmeyen HDP heyeti, büyük kasaba merkezine gelerek basın açıklaması yaptı. Bilgen, “Bu, suçu örtmektir, gizlemektir. Eğer bir suçunuz yoksa niye gitmemize müsade vermiyorsunuz?” diye konuştu.

Bilgen, Tunceli’nin son derece hür ve güvenli olduğu, her şeyin yolunda gittiği, yalnızca kendilerinin buraya gelmelerinin sorunmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Önce yangın yerine en yakın noktadan geçmeye çalıştık, engellendik, sonradan Çiçekli bölgesinden geçmeye çalıştık, tekrar engellendik. Hiçbir talimatlar ve fiziksel bir karar olmamasına rağmen girişimizi engellediler. Sonradan Çemişgezek yolunu da denedik. Biz buraya kanaatimizi paylaşmak için yok, olanı dünyaya uygulamak için geldik. Karşılaştığımız bu tablo, en az yangın değin vahim. Bu şehrin yönetiminde Kâinat anayasasını bile önemsemeyen bir kavrayış olduğunu gördük. Önce heyetin girişine müsade verildi, sonra Hozat Kaymakamı kendisine verilen sözlü talimatla buradaki emniyet güçlerine talimatlar verdi. Biz kendisi ile görüştük, görüşmeler yapıp bize döneceğini söyledi, fakat dönmedi. Yazılı bir talimatlar olmadığını gördük. Her şeyin keyfi olduğunu, hukuka ve Anayasa’ya kadar işlemediğini göstermiş oldular.”

HDP’li Bilgen, “Çocuklar, inançlar, ormanlar savaş ortamlarında bile müdahale edilmeyecek yerlerdir. Ormanlar ve yangınlar aralarında bile ayrımcılık yapıyorlar. Dersim yangınları Orman Bakanlığı’nın sitesinde bile değil. Bu suçu örtmektir, gizlemektir. Eğer bir suçunuz yoksa niye gitmemize müsade vermiyorsunuz? Sorun kesinlikle sadece yangın sorunu değil, emniyet anlayışı, insansızlaştırma, hukuku durdurma sorunudur” dedi.