Trump’ın Avukatı Giulani: Trump Azledilirse, Amerikan Halkı Ayaklanır

Trump'ın Avukatı Giulani: Trump Azledilirse, Amerikan Halkı Ayaklanır
Trump'ın Avukatı Giulani: Trump Azledilirse, Amerikan Halkı Ayaklanır
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün yaptığı, “Görevden azledilirsem piyasalar çöker” açıklamasının arkasında konuyla ilgili bir açıklama da Trump’ın avukatı Rudy Giulani’den geldi. Giulani, Trump’ın sadece siyasi nedenlerle azledilebileceğini ve böyle bir durumda da Amerikan halkının ayaklanacağını söyledi.

“AMERİKAN HALKI AYAKLANIR”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in itiraflarının arkasında başlayan ‘görevden azil’ tartışmalarına Trump’ın mevcut avukatı Rudy Giuliani de katıldı. Sky News’e konuşan Giuliani, Trump’ın azledilmesine ilişkin gelen bir soruya, “Azledilmenin iyice korkunç olacağını düşünüyorum. Bunun için bir niçin yok. Başkan Ruslarla dar uzlaşma yapmadı. Yargıyı engellemedi. Cohen’in söylediği her şeyin aksi ıspatlandı. Onu sadece siyasi nedenlerle azledebilirsiniz ve buna aleyhinde Amerikan halkı ayaklanır” ifadelerini kullandı. Giulani ayrıca, Trump’ın tertemiz olduğunu ve eski avukatı Michael Cohen’in büyük bir palavracı olduğunu söyledi. Dün de Donald Trump, azledilme tartışmalarıyla ilgili olarak konuşmuş ve kendisinin azledilmesi durumunda piyasaların çökeceğini belirtmişti.

“SOSYAL MEDYA DEVLERİ MİLYONLARI SUSTURUYOR”

ABD Başkanı’ndan uyarı çeken bir çıkış da bugün geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Donald Trump, sosyal ağ devlerinin milyonlarca insanı susturduğunu söyledi. Trump, “Irk neyin gerçek neyin gerçek olmadığına sansür olmaksızın kendileri karar vermeli” ifadelerini kullandı. Dünyaca meşhur sosyal medya platformları Facebook ve Twitter, geçtiğimiz günlerde İran ve Rusya bağlantılı sahte ve manipüle edici hesapları sildiğini açıklamıştı. Facebook ve Twitter, İran ve Rusya ile benzer birçok kısmını sahte olmaları ve manipüle edici davranışlarda bulunmaları sebebiyle askıya aldığını, birçoğunu ise sildiğini bildirmişti. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg 650’den pozitif hesap ve grubun insanları yanılttıklarının tespit edildiğini bildirirken, Twitter askıya alınan 284 hesabın İran’la diren bağlantısının olduğunu tespit ettiklerini açıklamıştı.