Putin: ‘Türkiye ile İlişkilerimiz Her Geçen Gün Daha Derin ve Bilgilendirici Bir Nitelik Kazanıyor’

Putin: 'Türkiye ile İlişkilerimiz Her Geçen Gün Daha Derin ve Bilgilendirici Bir Nitelik Kazanıyor'
Putin: 'Türkiye ile İlişkilerimiz Her Geçen Gün Daha Derin ve Bilgilendirici Bir Nitelik Kazanıyor'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü.

Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin’de düzenlenen görüşmede Putin, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler, keza hesaplı alanda hem de dış politika sorunlarının çözümünde daha derin bir şahsiyet kazandığını söyledi. Putin, “Türkiye ile ilişkilerimiz her geçen gün daha derin ve bilgilendirici bir nitelik kazanıyor” dedi. Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenli bağlantı halinde olmalarına uyarı çeken Putin, Suriye gibi hassas sorunların çözümünde, bölgesel konulardaki sorunlarda ve birçok konularda da daha derin işbirliği kurduklarını kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gitgide daha da derinleştiğini andıran Putin, “Rusya ve Türkiye öteki ilgili ülkelerle birlikte Suriye krizinin çözümünde önemli ilerlemeler kaydetmeyi başardı” biçiminde konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Recep Tayyip Erdoğan’dan Putin’e selamını ileterek Erdoğan’ın Putin’i Türkiye’ye beklediğini söyledi. Çavuşoğlu, “Sevgili dostunuz, Sayın Erdoğan, size selam ve en iyi dileklerini gönderdi. Yakında İstanbul’da sizi bekliyor. Bir balık lokantasına gitme konusunda sözleşmiştiniz” diye konuştu. – MOSKOVA