Trump: Yakında İsrail’in Muhammed adlı başbakanı olacak

Trump: Yakında İsrail'in Muhammed adlı başbakanı olacak
Trump: Yakında İsrail'in Muhammed adlı başbakanı olacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birkaç hafta önce Ürdün Kralı Abdullah’ı Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail-Filistin sorununa müzakere yoluyla çözüm bulunamaması halinde İsrail’in birkaç yıl içinde ‘Muhammed’ isminde başbakanı olacağını söylediği bahis edildi.

İSRAİLLİ VE ABD’Lİ YETKİLİLER DOĞRULADI

Trump’ın yorumunu ‘sarkastik’ diye niteleyen İsrail kanalı Kanal 10, bu sözlerin sözde şaka olsa da sözde vakar de barındırdığı değerlendirmesi yaparken, bu haberin Beyaz Saray’daki görüşmeyle ilgili bilgilendirilen bir İsrailli yetkili ve eski bir ABD’li yetkiliye doğrulattırdığı belirtildi.

Haberi veren Kanal 10’dan Barak Ravid’in Axios adlı internet sitesinde yayımladığı İngilizce versiyonda ise, Ravid, kaynak olarak adının açıklanmasını istemeyen Fransız diplomatları gösterdi. Buna tarafından Ürdün Kralı Abdullah, Trump’la görüşmesinin içeriğini, 2 Ağustos’ta Amman’da ağırladığı Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves le Drian’a aktardı.

“İSRAİL TEK DEVLET OLURSA BAŞBAKANLARI MUHAMMED OLUR”

Kral Abdullah’ın Fransız bakana, Trump’a “Filistinli gençlerin çoğu bundan böyle iki devletli çözüm istemiyor, tek bir devlet aşağıda eşit haklarla İsraillilerle birlikte yaşamayı seçim ediyor… Bunun sonucunda İsrail, Yahudi karakterini kaybeder.” dediği aktarılırken, Trump’ın da cevap olarak, “Dedikleriniz gayet akla yatkın. Tek devlet senaryosunda İsrail Başbakanı’nın adı birkaç sene daha sonra Muhammed olur.” dediği belirtildi.

Tekrar aynı haberde, Ürdün Kralı Abdullah’ın görüşmede Trump’tan damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ile birlikte hazırladığı Ortadoğu uzlaştırma planını hemencecik açıklamaması, zira ortalığın yeterince karmakarışık olduğu uyarısı yaptığı belirtildi.