Trump sefalet seviyesinde yalan söyledi

Trump sefalet seviyesinde yalan söyledi
Trump sefalet seviyesinde yalan söyledi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayındaki BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nde ABD’nin yoksulluk durumu hakkında belgeler yayınlayan Trump’ın gerçekleri sakladı.

EKONOMİ ALGISI ORTAYA ÇIKTI

BM raporuna karşılık olarak yayımlanan açıklamada, halkı yanlış yönlendiren veriler kullanıldı ve ABD ekonomisinin iyi olduğu yönünde bir algılama oluşturuldu.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konseyinden bir yetkili, laf konusu açıklamada bulunan “ABD idareli çoğalma ve rahat konusunda yeni bir döneme  giriyor.” ifadesi için, bu dönemin Obama döneminde başladığını ve 1-2 yıl içinde sona ereceğini böylece bu kısmın açıklamada yer almaması gerektiğini belirtti. Ancak yetkilinin bu tavsiyesi göz ardı edildi ve ifade açıklamada kullanıldı.

BÜTÜN OKLAR TRUMP’A ÇEVRİLDİ

Keza, maaşların arttığına dair bir ifadeye karşılık olarak diğer bir  yetkilinin “Yöneticiler harici maaşlar artmadı.” diye yazdığı kısım da açıklamada yer almadı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, mayıs ayında yayımladığı raporda, 40 milyon Amerikalının fakir olduğunu ve 5 milyondan artı insanın “Üçüncü Dünya Ülkesi şartlarında” yaşadığını belirtmişti.

Raporda, sosyal harcamalardaki ücret kesintilerinin ülkedeki eşitsizliği artırdığına göze çarpan edilerek, Trump yönetiminin hesaplı politikaları sert bir şekilde eleştirilmişti.

BM raporu, ABD Nüfus Dairesi yokluk verilerine dayanmasına rağmen, ABD yönetiminin sert eleştirilerine maruz kalmıştı.