Bermuda Iblis Üçgeni’nin sırrı çözüldü

Bermuda Iblis Üçgeni'nin sırrı çözüldü
Bermuda Iblis Üçgeni'nin sırrı çözüldü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Florida, Porto Riko ve Bermuda aralarında uzanan gizemli 700 bin metrekarelik üçgeni, bölgede acayip miktarda gemi enkazının ortaya çıkmasıyla birlikte, 100 yıldan pozitif bir süredir gizemini koruyor. New York Times gazetesi, son 500 yılda asgari 50 gemi, 20 uçak ve binden fazla kişinin Bermuda Şeytan Üçgeninde kaybolduğunu iddia etti.

GEMİLER, DALGALAR TARAFINDAN DENİZE ÇEKİLİYOR

Southampton Üniversitesi ’nden araştırmacılar, gemilerin okyanusta oluşan 30 metreden pozitif yükseklikteki dalgalar kadar denize çekildiklerini söyledi. Okyanus bilimci Dr. Simon Boxall yaptığı açıklamada, “Bölgenin kuzeyinde ve güneyinde bir araya gelen fırtınalar var. 30 metreyi aşan dalgaları hesap ettik. Gemi ne değin büyükse öyle artı hasar meydana gelir” dedi.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrı çözüldü

EN DINÇ GEMİLERİ BİLE DEVİREBİLİR

Açık denizde büyük dalgalar çarpıştığında aşırı büyük dalgalar oluşur. Yaklaşık 12 metrelik olağan dalgaların 8,5 psi ’lik bir kırılma basıncı vardır. Modern gemiler yaklaşık 21 psi ’yi tolere edecek şekilde tasarlanmıştır, fakat aşırı büyük dalgalar en güçlü gemileri bile devirmeye yetecek olan 140 psi ’ye değin bir kırılma basıncına sahip olabilir.

SON OLARAK BİR UÇAK KAYBOLDU

Geçtiğimiz sene, 4 kişiyi içeren bir uçak Bermuda Iblis Üçgeninde kayboldu. Uçak radarda kaybolduğunda Porto Riko ’dan Florida ’ya geri dönüyordu. Yapılan bütün aramalar sonucunda hiçbir şey bulunamadı.