TRT’den yerli yapımlar projesi

TRT'den yerli yapımlar projesi
TRT'den yerli yapımlar projesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 100 günlük hedefini kapsayan eylem planını kamuoyuyla paylaştığı anımsatıldı. TRT’nin de icraat programındaki yerini aldığına göze çarpan edilen açıklamada, bu kapsamda uluslararası ölçekte ses getiren TRT World Forum’un ikincisinin yapılacağı açıklama edildi.

“KÜLTÜREL BİR BARİYER OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR”

İcraat programında TRT’nin yerli ve milli yayın politikasına da vurgu yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TRT’nin yerli ve ulusal dizi, çizgi film karakterlerine ait tasarımların, ünlü mağazaların raflarında yerlerini almasının da beklendiği dile getirildi. Lisanslı mahsul sektöründeki yerli marka boşluğunu doldurmayı hedefleyen TRT, fazla yakında dokuma, kırtasiye ve oyuncak kategorilerinde yapacağı anlaşmalarla dizi ve çizgi film kahramanlarına ait yüzlerce ürünü hayranlarıyla buluşturacak. TRT dizilerinin uluslararası başarılarına ve çizgi film sektörüne verdiği desteğe katkı maddesi sağlayacak bu çalışmayla, yabancı lisansların yıkıcı etkilerine karşısında kültürel bir bariyer oluşturulması ve ulusal kültürümüzün genç nesillerin ilgi alanına girmeye devam etmesi amaçlanıyor.”

Açıklamada, TRT Türk’ün baştan yayınlama hayatına başlamasıyla ilgili de “Dünyaya Türkçe yayınlama yapan ve yapılanması tamamlanmak üzere olan TRT Türk de bu 100 gün içinde her tarafta yayınlama hayatına sürprizlerle başlayacak. Bahsedilen sürecin esas aşamalarının bu 100 gün içinde tamamlaması ve 2019- 2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarının kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması planlanıyor.” ifadelerine yer verildi.