Torunlarının sınıfında okuma yazma öğreniyorlar

Torunlarının sınıfında okuma yazma öğreniyorlar
Torunlarının sınıfında okuma yazma öğreniyorlar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kimisi zamanında köylerinde mektep olmadığı için ya da ailesi kadar gönderilmediği için okula gidememiş, bazıları ise somut imkansızlardan nedeniyle okuyamamış vatandaşlar, kurslarda okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla UNESCO kadar 8 Eylül günü “Dünya Okuma Yazma Günü” olarak bildiri edildi.

OKUMA AZMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği zarfında da il ve ilçelerde dağıtılmış kurslar açılıyor.

Okuma-yazma oranını çoğaltmak amacıyla açılan kurslara da yaşlıların katılımı dikkati çekiyor. 80, 60, 50 yaşlarındaki, torun sahibi dede ve ninelerin hayallerini yerine getirmek için verdikleri mücadele gençlere örnek oluyor.

“KURS BAŞTAN SONA OKUMA YAZMAYI ÖĞRENDİM”

Kursa katılan 81 yaşındaki 4 çocuk 8 torun sahibi Yadigar Uzunoğlu,”1973 yıllarında köyde mektep çok uzaktı. Kızları okula göndermiyorlardı. Ben de gidemedim. 11 yaşında her yerde İstanbul’a döndüğümde de koskocoman olduğum için okula başlayamadım. Çocuklarım okurken onlardan ismimi ve soyadımı yazmayı öğrenebildim. Fakat doktora ve ya devlet kurumunda gittiğim süre form dolduramıyordum. Bıkkınlık yaşıyordum. Geçen yıl de okuma yazma kursunun açıldığı öğrendim. Kadıköy’de oturduğum için belediyeye başvurdum ve Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde açılan kursa geldim. Okuma yazmamı ilerletmek için bu sene de geldim. 4,5 ay okuma yazma kursuna katıldım. Şu Anda okuma yazmayı öğrendim ve Kur’an Kursuna gidiyorum. Kur’an-ı Kerim öğreniyorum. Kur’an okuyabiliyorum. Fazla mutluyum.” dedi.

“İMZAMI ATABİLİYORUM”

Kursta 2. senesi olduğunu söyleyen 62 yaşındaki 2 çocuk annesi Döndü Tetik, “Kadıköy’de oturduğum için bu kursa katıldım. 2 ayda okuma yazma öğrendim. Okuyorum ve yazıyorum. Çok mutluyum. Okuma yazma öğrendikten sonra hayatım değişti. Bankada ismimi soyadımı bile yazamıyordum. Zorlanıyordum. Şu Anda ise ismimi soyadımı yazıyorum. Şimdi marketlerde fiyatları okuyorum. İmzamı atabiliyorum. Önceden parmak izi veriyordum. Çok mutluyum.” diye konuştu.