Tombakoğlu: Son 10 Yılda Bayan Girişimci Sayısı Yüzde 78 Arttı

Tombakoğlu: Son 10 Yılda Bayan Girişimci Sayısı Yüzde 78 Arttı
Tombakoğlu: Son 10 Yılda Bayan Girişimci Sayısı Yüzde 78 Arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın daveti ile ATO Yüksek İstişare Kuruluna seçilen ASİAD (Ankara Sanayici ve Meslek Adamları Derneği) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, kurulun birincil ve tek bayan üyesi oldu. “Güçlü kadın zinde Türkiye ve enerjik ekonomi çağırmak” diyen Tombakoğlu, bayan girişimci sayısının 10 yılda yüzde 78 arttığını söyledi.

“KUVVETLI KADIN, GÜÇLÜ TÜRKİYE VE ZINDE EKONOMİDEMEK”

Ankara bünyesinde karşılıklı düşünce ve güç birliğinin önemine değinen Tombakoğlu, 3 dönem her tarafında sürdürdüğü ASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı süresince ekibi ile birlikte Şehirsel Tasarım, Bayan ve Dijital Mutasyon temalı 3 milletlerarası tepe ve 1 uluslararası kültür festivali gerçekleştirdi. Girişimci kadınların daha çok olması gereken bir yerde olduğunu bildiren Tombakoğlu, “Kendimce dinç bayan, dinç ekonomi ve güçlü Türkiye çağrıda bulunmak. Kadını devre dışı bırakan bir anlayışın galibiyet sağlamadığını görüyoruz. O yüzden, ATO böyle bir ağırlama yaptığında ben de severek kabul ettim. Bundan sonradan da elimden gelen desteği vereceğim.” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI YÜZDE 78 ARTTI”

Hayatın her alanında kadının yer alması gerektiğini gösteren Tombakoğlu, bayan ve erkek arasında bir hiyerarşiden laf edilemeyeceğini söyledi. Kız çocuklarında okullaşma oranının son 13 yılda yüzde 91’den yüzde 99 seviyesine ulaştığına şive yapan Tombakoğlu, yükseköğretimde okullaşma oranının ise yüzde 10’dan yüzde 40’lara çıktığını belirtti. Türkiye’deki üniversitelerde bayan öğretim görevlisi sayısının yüzde 45 ile dünya ortalamasının üstünde seyrettiğini bildiren Tombakoğlu, kadın girişimci sayısının 10 sene öncesine tarafından yüzde 78 arttığını da sözlerine ekledi.

BAŞKENTTEN 190 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

ASİAD Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, “Memur kenti kimliğinden sıyrılan Ankara, yeni kimliği ile sanayi ve ticaretin merkezi haline geldi. Ankara, bugün 190 ülkeye ihracat yapabilen bir kent. Kentin sağlık durumu, fuar ve kongre turizmi gibi fazla manâlı potansiyelleri var. Başkentimizin sahip olduğu bütün potansiyellerini ön plana çıkartan projeler üretmeli, üretimi,ihracatımızı artırmalı, yerli ve ulusal markalarımıza sahip çıkarak güçlü bir Ankara için üzerimize düşeni yapmalıyız. Gençler ve kadınlar ilk kez edinmek üzere Başkentte üretimin ve istihdamın artması, yani ülkemizin zenginleşmesi ve kalkınması adına bizlerde üzerimize düşen atama ve sorumlulukları almaya hazırız. Şehrimizin inşa ve ihyasına katkı maddesi sunmak adına, istişare edip projelendireceğimiz üretim ve sanayi odaklı tüm çalışmalarda ASİAD olarak odamızın destekçisi olmaya da devam edeceğiz.” dedi.