Teknofest’te ünlü hackerlar irtifa gösterecek

Almanya'da yeni siber emniyet ajansı kuruldu
Almanya'da yeni siber emniyet ajansı kuruldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü hackerların da aralarında bulunduğu 2 bine yakın katılımcı 20-23 Eylül’de düzenlenecek Teknofest İstanbul’da büyük bir mücadelenin parçası olacak.

Siber güvenlik alanında en büyük otorite olarak kabul edilen APWG, ISSA ve ISACA’nın idare heyeti başkanlarının anahtar hatip olarak katılacağı mücadele Avrupa Birliği Siber Emniyet Konseyi (ECSO) ve  Romanya Bilim ve Teknoloji Bakanı göre da yakından takip edilecek.

DÜNYACA ÜNLÜ HACKERLAR DA SAHNE ALACAK

HackIstanbul 2018 CTF yarışması, dünya çapında yüzlerce ülkeden binlerce hackerı yeteneklerini gösterilmek üzere bir araya getirecek. Yarışmacılar, uzmanların rehberliğinde, özel olarak oluşturulmuş hakiki siber hücum ortamlarının farklı alanlara yönlendirilmiş etaplarında tüm becerilerini sergileyerek, kendileri için hazırlanan sistemleri ele geçirmeye çalışacak.

KAE-OFF ULUSLARARASI GIRIŞIM ZİRVESİ

Türk girişimciler ve yatırımcılarla birlikte, uluslararası teknoloji girişimlerini ve yatırımcılarını bir araya getiren, Türkiye ’nin startup/teknoloji girişimleri için bölgesel bir merkez olma hedefine yönelik manâlı bir adım olan Take-Off Milletlerarası Teşebbüs Zirvesi ’nde en başarılı 15 yabancı teşebbüs 1 sene boyunca İstanbul ’da bedava ofis desteğinin; en başarılı 10 Türk girişim ise 1 hafta her tarafında Silikon Vadisi’nde StarCamp eğitimi ödülünün sahibi olacak.

Dünya Drone Şampiyonası (World Drone Cup-WDC) organizasyonuna 25 ülkeden 64 sporcu katılacak. Dünyada “ilk” kere azami ülkenin katıldığı müsabaka rekorunu kıracak olan WDC, 250 kilometre hıza ulaşabilen dronelar ile dünyanın en iyisini İstanbul ev sahipliğinde belirleyecek.

Türkiye Teknoloji Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Drone Yarışçıları Spor Kulübü organizasyonunda meraklıları için önemli bir faaliyet olan ve özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlarda, pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı dronelar ile çaba edecekler.

Hız ve manevra kabiliyeti yüksek; en ince ayrıntısına kadar kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer alacağı Dünya Drone Şampiyonası’na Çin, Japonya, Brezilya, ABD dahil toplam 25 ülkeden sporcu katılacak.

FESTİVALE KATILIM ÜCRETSIZ

Şenlik, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde kayda değer rol oynayan kuruluşların destekleriyle düzenleniyor. Teknofest İstanbul’un teknoloji yarışmaları Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK ve TÜRKSAT ilk önce olmak üzere o kadar fazla önemli kurumun desteğiyle düzenlenecek.

Festivalin öteki paydaşları arasında AA, BMC, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Demirören Medya, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, Havelsan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ulusal Savunma Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Turkuvaz Medya Grubu, TRT, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Medya ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenecek festivalde toplumun her kesimine hitap eden ayrı aktiviteler yer alacak. Katılımın ücretsiz olduğu şenlik ile Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor.