TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, ABD Maslahatgüzarı Hovenier ile Görüştü

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, ABD Maslahatgüzarı Hovenier ile Görüştü
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, ABD Maslahatgüzarı Hovenier ile Görüştü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, İdlib’e ilişkin, “Bu konuda herhangi bir müdahale konusunda derin endişe taşıyoruz” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, ABD Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier ile makamında görüştü. Bozkır, Türkiye ve ABD arasındaki sorunların çözüme nasıl kavuşturulabileceği arayışına gireceklerini belirterek, iki ülkenin birbirlerine en fazla gereklilik duydukları zamanın olduğunu ifade etti. Bozkır, “Rahip Brunson gündeme gelecek mi?” sorusuna, “Türkiye ile Amerika Birleşmiş Devletleri arasında halledilemeyecek bir sorun yoktur. Bunun nasıl eski rayına oturtulacağı konusunda basın yoluyla temaslar yerine iki ülkenin yetkililerinin aralarında yapılacak ve kamuoyuyla her şeyin paylaşılmayacağı temasların olduğuna inanıyorum” dedi.

Türkiye-ABD ilişkilerini tek bir konuya indirgemenin yanlış olduğunu gösteren Bozkır, “Diplomaside ara sıra bir gün bile fazla uzundur, bir hafta bir günden daha uzundur. Türkiye olarak Amerika Birleşmiş Devletleri ile dostluğumuza önem veriyoruz” diye konuştu.

Hovenier ise, iki ülke ilişkilerinde Türkiye Büyük Ahali Meclisinin manâlı bir rol oynadığının haberdar olduğunu kaydederek, ayrıca kendisi ayrıca öteki liderler ile birlikte çalışmaktan hoşnut olacağını belirtti. İdlib’teki gelişmeler hakkındaki soruya ise Hovenier, “Dün sabahleyin Başkan Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin pozisyonuna ilişkin tweet atmıştı. Bu konuda herhangi bir müdahale konusunda derin üzüntü taşıyoruz. Türk ve Amerikan hükümetlerinin bu konuda aynı endişeleri paylaştıklarını düşünüyorum” cevabını verdi. – ANKARA