Milli Eğitim Bakanlığından İstifa Edenler Tekrar Ödev Bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığından İstifa Edenler Tekrar Ödev Bekliyor
Milli Eğitim Bakanlığından İstifa Edenler Tekrar Ödev Bekliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığının istifa sonrası tekrar görev yapmasının ardındaki Ulusal Eğitim Bakanlığına alt çalışanlar da her yerde tayin bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, memurların istifa ettikten daha sonra baştan atanabilmelerinin 657 Sayılı devlet memurları kanununda düzenlenmesine karşın Şubat 2016’dan bu yandan bitmiş ödev yapmıyor.

HER YERDE ATAMALAR NASIL YAPILIYOR?

Devlet memurluğundan ayrılmış olanlar, daha önce öğretmen unvanlı kadroda adaylıklarının kaldırılmış olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere tekrar atama dahilinde başvuruda bulunabilirler.

Devlet üniversitelerinde en düşük iki sene öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve bilirkişi olarak ödev yaptıktan sonradan bu görevlerden ayrılanlar, mezun oldukları alanların devir yapılacak alana uygun olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere bitmiş tahsis dahilinde başvuruda bulunabilirler.

KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Milli Eğitim Bakanlığına ait hoca unvanlı kadrolara devir yapılırken çeşitli usuller kullanılmakta olup, bu usuller arasında “her tarafta ya da kurumlararası her yerde görev” usulü de yer alıyor.Yeniden veya kurumlararası her tarafta atama aracılığıyla öğretmen olarak atanacaklarda; KPSS’den emin bir taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı aranmadığı gibi, bu yolla atananlar aday öğretmenlik dönemine de alt tutulmuyor.