TBMM Başkanvekili Şentop: ‘Fetö, Örgüt İdeolojisini Başlıca Aldı’

TBMM Başkanvekili Şentop: 'Fetö, Örgüt İdeolojisini Başlıca Aldı'
TBMM Başkanvekili Şentop: 'Fetö, Örgüt İdeolojisini Başlıca Aldı'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, “27 Mayıs 60 darbesi sonrası, ağırlıklı olarak, (darbeci) idelojinin kontrolünde bir hak oluşturulmaya çalışılmıştı. FETÖ, bu formu koruyup ideolojik içeriği değiştirdi; örgüt ideolojisini esas aldı” dedi.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, sosyal medya hesabı Twitter’dan ‘adli yıl açılışı’ ile ilgili tweet atarak, 27 Mayıs darbesi sonrası oluşan yargı hakkında paylaşımda bulundu. ilk olarak 27 Mayıs darbesine değinen Şentop, “27 Mayıs 60 darbesi sonrası, ağırlıklı olarak, (darbeci) idelojinin kontrolünde bir yargı oluşturulmaya çalışılmıştı. FETÖ, bu formu koruyup ideolojik içeriği değiştirdi; örgüt ideolojisini aldı” dedi.

Arkasında FETÖ’cü yöntemlerden kurtulmuş adalet düzenini inşa etmek için büyük bir fırsatla karşısında karşıya olunduğunu bildiren Şentop, “Şu Anda hukukun üstünlüğünü başlıca alan, ideolojiden ve FETÖ’cü yöntemlerden kurtulmuş yargı düzenini inşa etmek için büyük bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu fırsatı bilen ve onu değerlendirmek azmiyle çalışan tereddütsüz bir siyasi irade de mevcut” ifadelerini kullandı.

Fazla çalışılması gerektiğine de şive yapan Şentop, “Türkiye’de yargının bu serencamını bilen başat ve savcılarımıza, avukatlarımıza da hukukun üstünlüğüne inanan bir anlayışla daha fazla çalışma sorumluluğu düşüyor. Yargının tek ideolojisi vardır: hukuk. Yeni adli yılın hukukun üstünlüğüne inanan bir yargı anlayışının yerleşmesi bakımından fazla daha ileri mesafeler alacağımız bir yıl olmasını temenni ederim. Şanslı olsun” açıklamasında bulundu. – TEKİRDAĞ