CHP’li Öztrak: Gündemimizde Şüphesiz İttifak Yok

CHP'li Öztrak: Gündemimizde Şüphesiz İttifak Yok
CHP'li Öztrak: Gündemimizde Şüphesiz İttifak Yok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, lokal seçimlerde ittifak yapmayacaklarını belirterek, “Bizim CHP olarak bir iddiamız var. Belediyeciliği biz biliriz. Yarım ağızla söylediğimi düşünen basın mensupları, dudaklarımı okusun. Gündemimizde muhakkak ittifak değil” dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplandı. MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, bugün enflasyon rakamlarını açıklandığını ve aylık enflasyonunu yüzde 2,3 olduğunu hatırlatarak, bu rakamın rekor olduğunu söyledi.  Yıllık enflasyon oranının ise 17,9 olduğunu bildiren Öztrak, “Bu rakam yıllık enflasyon oranı olarak bütün serinin rekoru. Ilk 8 ayda gerçekleşen yüzde 12,3’lük enflasyon oranı da tüketici fiyatları bazında. Bu da rekor ve ilk olarak, ilk 8 ayda çift haneli rakamları yakalamış bulunuyoruz. Önümüzdeki döneme baktığımızda bilhassa üreteci fiyatlarının ağustos ayında yıllık olarak yüzde 32,13 oranında artmış olması ve çekirdek enflasyon rakamları enflasyondaki bu hızlanmanın süreceğini gösteriyor” diye konuştu. 

‘İTTİFAK YOK’

Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Öztrak, gazetecilerden birinin “Lokal seçimlerde AK Parti ile MHP arasında bir ittifak gündemde. Cumhuriyet Irk Partisi’nin de bir ittifak arayışı var mı? Özellikle HDP ile bir ittifak yapılacağı konuşuluyor. Bunları nasıl değerlendirirsiniz?” sorusu üstüne şunları söyledi:

“Cumhur cephesinin ne yapacağını bilemiyorum; ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim bir iddiamız var. Biz diyoruz ama belediyeciliği biz biliriz. bu nedenle de biz bu seçimlere tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Yargı ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermiş, öteki partilere oy vermiş seçmenlerinde oyunu alabilecek, en yüksek oyu alacak, millete oluşturacağı hizmetlerin en üstteki seviyede olacağa halkın belediye başkanları ile çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum diyorlar oysa yarım ağızla söylediler. O süre yarım ağızla söylediğimi düşünen değerli basın mensupları dudaklarımı okusun. Gündemimizde şüphesiz ittifak yok.” 

‘BU SEÇİMLER, MİLLETE HİZMET SEÇİMİ’

Lokal seçim hazırlıkları ile ilgili yöneltilen soru üstüne ise Öztrak, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Irk Partisi olarak biz yerel seçimlerin Türkiye’nin kaderi bakımından en manâlı seçimlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Tek adam parti devleti rejiminin sınırsız, keyfi, frensiz bir şekilde ilerlemesini durduracak, Türkiye’de her yerde demokrasi standartlarını güçlendirecek seçimin yerel seçimler olduğunu düşünüyoruz. aynı zamanda bu lokal seçimlerin millete hizmet seçimi olduğunu da düşünüyoruz. Bakın arkadaşlar ben, ‘Belediyeciliği biliriz’ derken şunun altını çiziyorum. Gidin İstanbul’a, bakın tüm belediyelere. Halk nerelere gidip nefes alıyor. Hangi belediyeler var oralarda? Dolayısıyla bu çerçevede keza projelerimiz keza de yerel projelerimiz konusunda, adaylar konusunda çalışmaları bu konuyla ilgili genel başkan yardımcısı arkadaşımız yapıyor. zaman zaman sizleri de bu konuyla ilgili bilgilendiriyor. Partiye de bilgi veriliyor ve çabucak bu yönde ilerliyoruz. Bakın şunu söyleyeyim. ‘Bugün şununla ittifak yapılacak, bununla ittifak yapılacak, şu geliyor, bu geliyor’ bu lafların hepsi yerel yönetimlerde yaklaşan Cumhuriyet Irk Partisi iktidarının korkusuna kapılmış olan seslerdir.”

‘HALKIN ADAYLARI İLE YÜRÜYECEĞİZ’

CHP Sözcüsü Öztrak, partisinin lokal seçimlerdeki adayları ile ilgili yöneltilen soru üzerine ise

“Tabanda bütün seçmenlerin oyunu alacak, bundan önce diğer partiye oy vermiş seçmenlerin oyunu alacak tabanı birleştirecek adaylar ve politikalar olacak. Tüm seçmeni birleştirecek ve bütün seçmene hitap edecek halkın adayları ile yürüyeceğiz” diye konuştu. 

? – Ankara