TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan’da

TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan'da
TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan'da
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Şimşek, Azerbaycan ve Türkiye’nin bölgesel ve milletlerarası konularda birlikte hareket eden iki dost ve kardeş ülke olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Şimşek, devlete ait temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a geldi. Yıldırım’ı Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’nda Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Ağırlama Askerov, Türk kurum ve kuruluşların temsilcileriyle öteki yetkililer karşıladı.

Şimşek, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TBMM 27. yasama yılında meclis başkanı seçildikten sonra birincil yurt dışı ziyaretini gelenek olduğu üzere milletvekili arkadaşları ile dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a gerçekleştirdiğini söyledi.

Azerbaycan ve Türkiye’nin “iki devlet, bir halk” olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bugüne değin her alanda ikili ilişkilerimizi, bölgesel konuları birlikte ele bölge, beynelhalk meselelerde birlikte hareket eden iki arkadaş ve kardeş ülkeyiz. Bu ziyaretimizin ilişkilerimizin gelişmesine ivme kazandıracağına inanıyoruz. Hoş memleketimizde, Azerbaycan’da bulunmaktan büyük tatmin duyuyor, tüm Azerbaycan halkını muhabbetle selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Yıldırım ile TBMM Katip Üyeleri Emine Sare Aydın Yılmaz ve İsmail Ok, TBMM Idare Amiri Kadim Durmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Fark ve MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut da Bakü’ye geldi.

Şimşek, temasları kapsamında yarın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Başbakan Nevruz Memmedov ve TÜRKPA Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov ile görüşecek, şehitlikleri ziyaret edecek.