Kanada Başbakanı Trudeau’dan Nafta Açıklaması

Kanada Başbakanı Trudeau'dan Nafta Açıklaması
Kanada Başbakanı Trudeau'dan Nafta Açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD ve Meksika ile tartışma ettikleri Kuzey Amerika Hür Ticaret Anlaşması’nı (NAFTA) ‘Kanada’nın yararına’ olduğu takdirde imzalayacaklarını söyledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ABD ile aralarında krize yol açan Kuzey Amerika Bağımsızlık Ticaret Anlaşması (NAFTA) hakkında açıklamada bulundu. Trudeau ABD, Meksika ve Kanada arasında 1992 yılında imzalanmış olan ve Trump yönetimi sırasında revizeye dışarı giden NAFTA’yı Kanada’nın yararına olması halinde imzalayacaklarını söyledi. ABD ile sürekli tartışma sürecine değerlendiren Trudeau, “Biz olumlu bir şekilde temas kurmaktayız ve Kanada’nın ve orta derslik Kanadalıların hayrına bir nihai bir uzlaşma yapmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray’da yaptığı bir basın toplantısında NAFTA konusunda Meksika ile iyi bir tartışma süreci yürüttüklerini söylemiş ve yakında iki ülkenin büyük bir ticaret anlaşması imzalayabileceğini duyurmuştu.

öte taraftan, basın toplantısına telefon bağlantısı ile katılan Meksika Başkanı Enrique Pea Nieto ise ABD ile aralıksız görüşme sürecinde Kanada’yı da görmek istediklerini belirterek, “Kanada’nın da tüm bu işbirliklerine dahil olmasını istiyoruz sayın başkan, tahmin ediyorum oysa onlar da Kanada ve ABD arasındaki iki taraflı meseleler üstüne müzakereler yürütüyorlar” demişti. – OTTAWA