Tatilde çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin yolları

Tatilde çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin yolları
Tatilde çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin yolları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikolog Damla Alkan Saygılı, yaz tatili döneminde çalışan anne ve babaların çocuklarıyla vakit geçirmesiyle hissi ve sosyal gelişimlerinin artacağını bu nedenle anne ve babaların zaman planlaması yapmasının önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Bir Takım çalışan ebeveynler, tatil izni alabilirken, bazıları çalışma şartlarından dolayı tatil izni alamıyor. Günümüzde çalışan anne ve baba sayısı her geçen gün arttığı için çocuklarla geçirilen zamanda azalıyor.

ÇOCUKLARLA GEÇİRİLEN ZAMAN KAYDA DEĞER

Fakat burada manâlı olan unsurun anne, baba ve çocuk arasındaki ilişkinin süresinden çok, aralarındaki ilişkinin niteliği olduğuna şive yapan Psikolog Damla Alkan Saygılı, “Anne ve babanın çocuğuyla benzer ortamda birlikte olmasından çok, onlarla geçirdikleri süre kayda değer olup hissi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi açısından daha önemli.” diye konuştu.

ZAMAN PLANLAMASI

Çalışan anne ve babaların daima planlı olmaları gerektiğini söyleyen Psikolog Damla Alkan Saygılı, “Ebeveynler ayrıca iş yerlerindeki hem de evlerindeki sorumluklarını yerine getirebilmek için daha organize ve planlı çalışmak zorundadır. Sorumluluklarını yerine getirebilmek için zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları gerekir. Bazı çalışan ebeveynler, iş dışında da diğer sorumlulukları olduğundan dolayı, çocuklarına vakit ayırmakta zorlanabiliyor. Bunun için, önceden ebeveynlerin bir vakit planlaması yaparak çocuklarıyla ilgilenebilecekleri zaman belirlemeleri, diğer bir işle meşgul olmamaları açısından avantaj sağlar.” ifadelerinde bulundu.

Tatilde çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin yolları

“ÇOCUKLARINIZLA BEREKETLI ZAMAN GEÇİRİN”

Ebeveynlerin her gün en düşük 20-30 dakikalarını çocuklarına ayırıp, onlarla bereketli ve kaliteli vakit geçirmeleri gerektiğini vurgulayan Psikolog Damla Alkan  Saygılı, “Ebeveynlerin, tatilde çocuklarıyla nasıl nitelikli vakit geçirebileceğine bakıldığı vakit, her ne dek da tatil izninde olan ebeveynler için çocuklarıyla nitelikli süre devretmek daha basit, çalışan ebeveynler için daha zorlama olsa da önceden de belirttiğim gibi geçirilen vaktin süresinden fazla, niteliği önemli.” diye konuştu.

Tatilde çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin yolları