Tatilciler Bodrum’a akın akın gidiyor

Tatilciler Bodrum'a akın akın gidiyor
Tatilciler Bodrum'a akın akın gidiyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatilciler Bodrum’a akın akın gidiyor

Tatilciler, 9 jurnal Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde Bodrum ’a akın etmeye başladı.

1/11

Bayram tatilini fırsat haberdar olan ve cuma günü mesainin bitiminin gerisinde yola çıkan binlerce tatilci sebebiyle Bodrum ’da kilometrelerce trafik kuyruğu oluştu.

2/11

Bodrum ’a karayoluyla gelen fazla sayıda tatilci ise trafiği durma noktasına getirdi.

3/11

5 kilometrelik yolu 45 dakikada geçebilen vatandaşlar sonradan denizin ve güneşin keyfini doya doya çıkardı.

4/11

Tatilciler Bodrum ilk kez almak üzere Marmaris, Fethiye, Ula ve Akyaka gibi turistlik bölgeleri seçim etti.

5/11

Verilere kadar Kurban Bayramı’nda Ege ve Akdeniz kıyılarının son 5 yılın en yoğun sezonunu geçirmesi bekleniyor.

6/11

En büyük aşırılık yaklaşık 1,5 milyon turistle Bodrum ’da yaşanırken, Fethiye, Marmaris, Ula, Datça ve Akyaka gibi tatil yörelerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandı. Muğla ’nın turistik ilçelerine yaklaşık 4 milyon tatilcinin geleceği tahmin ediliyor. Yetkililer ise rezervasyonsuz gidenlerin geri dönme ihtimali olduğunu, bayramlarının kabus olmasını için tatilcilere rezervasyon yaptırmadan yola çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

7/11

Kurban Bayramı tatilinde oluşabilecek aşırılık nedeniyle seyahat firmaları turizm kentlerine ilave seferler düzenlemeye başladı. Bayram tatili boyunca 1,5 milyonun üzerinde tatilciyi ağırlamayı planlayan Bodrum ’a yaklaşık 126 ilave uçak seferleri yapılacağı havayolu şirketlerince açıklandı.

8/11

Milas-Bodrum havaalanına, iç ve dış hatlarda yapılan ilave seferlerden dolayı aşırılık yaşandı. Şehirlerarası otobüs firmalarının da Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi talebin yoğun olduğu turizm bölgelerine ek otobüs seferleri koyduğu öğrenildi.

9/11

Bayram tatilini Bodrum ’da geçirmek isteyen vatandaşlar rezervasyon yaptırdığı otellere gelmeye başladı. Tatili fırsat bilen vatandaşlar otellerin yanı sıra apart ve pansiyonları da doldurdu. Jandarma ve güvenlik güçleri Bodrum ’a giren çıkan tüm araçları kontrol ediyor.

10/11

Tatilin birincil gününden itibaren ilçenin antre ve çıkışlarında 24 saat yol kontrolü yapan ekipler olası bir tehlikeyi durdurmak için vasıta kontrollerini sıklaştırdı. Emniyet güçleri araçlarda kimlik kontrolünün yanı sıra eğitimli polis köpekleriyle de araçlarda ve gezgin otobüslerinde didik didik arama yapıyor.

11/11