İngiliz yatırımcılar Türkiye’de emlak avına çıktı

İngiliz yatırımcılar Türkiye'de emlak avına çıktı
İngiliz yatırımcılar Türkiye'de emlak avına çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz The Guardian gazetesi, Türk Lirası ’nın son haftalarda İngiliz poundu karşı layık kaybetmesiyle birlikte İngiliz yatırımcının gözlerini Türkiye ’ye çevirdiğini aktardı.

Gazetenin Miles Brignall imzalı haberinde, İngiliz poundunun TL karşısındaki artışının ardından, elinde pound olan yatırımcının Türkiye ’de gayrimenkul avına çıktığı, Didim gibi ilçelerde ve güney sahillerinin genelinde konut piyasasını hızlandırdığı duyuruldu.

İngiliz yatırımcılar Türkiye'de emlak avına çıktı

“ALTINA HÜCUM EDER GİBİ BİR HAREKET OLUŞTU”

Bir ay önce 55.000 pound olan evlerin şimdilerde 37.000 pounda dek düştüğünü aktaran The Guardian, “2017 yılının Ağustos ayında bir pound 4.5 liraya denk gelirken bu yılın haziran aylarında 6.3 TL alınıyordu. Ama geçtiğimiz hafta 9 liranın altına operasyon fark etti. Bu şart altına hamle benzeri bir harekete sebebiyet verdi.

Bu hafta Orta Doğu ’dan varlıklı yatırımcılar İstanbul ’a dışarı giden uçakları adamakıllı doldurdu. Almanya ’da ve diğer ülkelerde yaşamış Türk çalışanlar, bu süreçte oturtmak için fırsat kolluyor.” ifadesini kullandı.

BODRUM’DA, MARMARİS’TE EMLAK ARIYORLAR

Gazetenin haberinde Bodrum ve Marmaris gibi tatil beldelerinde çoğaltma olduğu da ifade edilirken, Türk emlak piyasası hakkında bilgi veren bir web sitesi yöneticisi Cameron Deggin, “Şu lahza pazar fazla hareketli. Normalde günde 50 birey bizimle iletişime geçiyor ve internet sitemizi takriben 2.500 kişi ziyaret ediyordu lakin son birkaç günde bu rakamlar iki katına çıktı.” yorumunu yaptı.

“İNGİLR VE ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER ILGI GÖSTERİYOR”

Yerel emlakçılarla konuşan The Guardian editörü Brignall, “Bu hafta telefonlar susmak bilmedi. Bölgedeki İngilizler ve ayrıca Almanya ’da yaşayan Türkler çok istek gösteriyor.” dedi.