Taşerona kadro haberleri 2017! Taşerona kadro son açıklamalar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Taşerona kadro ne zaman verilecek’ sorusu, plan ve bütçe komisyonunda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Ağbal, taşerona kadro verilmesini düzenleyen yasanın yılbaşından evvel meclise geleceğini açıkladı. Ardından Başbakan Yıldırım “O iş bitti” diyerek müjdeyi verirken; son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu’ndan geldi. Peki, taşerona kadro ne zaman verilecek? İşte, taşeron işçilerinin merakla beklediği son dakika taşerona kadro haberleri…

“BİZİM İÇİMİZE SİNDİ”

Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun önümüzdeki günlerde mecliste olacağını habere veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra en son açıklama sıcağı sıcağına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. Bakan Sarıeroğlu konuya ilişkin flaş açıklamasında; 

“Taşeron konusunda çok az zaman kaldı, Maliye Bakanlığıyla çok samimi bir çalışma yapıldı. Bizim içimize sindi. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıklayacaktır” diyerek müjdeyi verdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU HAFTA HALLEDİYORUZ!

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki “Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni’nin ardından Erdoğan, “Taşeron işçi meselesini bu hafta hallediyoruz” dedi. Taşeron işçi konusu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Taşeron işçilerin sorununu bu hafta içinde çözüyoruz, Meclis’e gelecek” dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ son açıklamasında taşeron görüşmeleri için tarihi vermişti. 27 Kasım tarihinde basın mensubundan gelen taşeron sorusuna yanıt olarak çalışmaların sona geldiğine dikkati çeken Bozdağ, “İnşallah bu aralık ayı sonu, ocak ayı içerisinde taşeron meselesini yasa çıkarmak suretiyle onların hukukunu koruyan bir biçimde çözeceğiz. Şu anda çerçeve konusunda Sn. Başbakanımız başkanlığında yapılan toplantılar oldu. İlgili Bakanların çalışmaları oldu. Bazı eksiklikler konusunda Başbakanımızın uyarıları oldu. Lokal olarak bazı konularda bazı çalışmalar yapılıyor. O nedenle o çalışmalar bittikten sonra Bakanlar Kuruluna gelecek, görüşülecek. Sonra Meclise sevk edilecek. Zaten bütçe var Aralık ayında. Büyük ihtimal bütçeden sonra bu konu Meclisin gündemine gelecek. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Daha önce Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bulunan, Başbakan Yardımıcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşerona kadro konusunda son açıklamasında Aralık sonu, Ocak ayı içinde ilgili yasanın Meclis’e geleceğini belirterek,

“Taşeronla ilgili çalışmalar son noktaya geldi. Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakan arkadaşlarımız uzun bir toplantı yaptılar. Daha sonra Başbakanımız bakanlarımıza bazı hususlarda ayrıca durulması talimatı verdi. Onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu, Ocak ayı içinde taşeronla ilgili yasa Meclis’e gelecek ve sonuçlandırılacaktır.” demişti.

BAKAN SARIEROĞLU’NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI;

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gündemlerinde olan taşeron sürecine ilişkin çalışamaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını vurgulayarak, taşerona kadro meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıeroğlu açıklamasında; 

“Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız.” dedi.

Son 10 yılda 6,5 milyon kişiyi işe yerleştirdiklerine işaret eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti:  “Şu anda 5,2 oranında büyüme oranına sahibiz. Bu büyüme oranının
istihdama yansıması için elimizden geleni yağacağız. İŞKUR çok önemli bir kurum. 2002’de 20 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Ekim ayındaki rakamları aldım 900 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Türkiye’nin gelişimini bu rakamlardan görebiliriz. Son 10 yılda 8 milyon kişi iş gücü piyasasına girmiş bunun 6,5 milyonuna iş bulmuşuz. Bunun da 3,5 milyonu kadın. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birliği ülkesinin nüfusuna denk. Bu rakamlarla ilgili manipülasyon yapmaya çalışıyorlar ama kim ne derse desin rakamlar nettir. Türkiye 10 yılda 6.5 milyon insana istihdam sağlamıştır. İstihdam seferberliği kapsamında son 1 yılda 1 milyon 300 bin kişiye istihdam yaratmıştır. Bu yerilecek değil alkışlanacak bir performanstır. Dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir.” 
açıklamalarında bulundu.

“BAŞBAKANA SUNUM YAPILDI!”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, İşçilerin ve İşverenlerin Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi kapanış toplantısında konuştu. Geçtiğimiz gün yaptığı taşerona kadro açıklamasının ardından, bir açıklamada daha bulundu. Sarıeroğlu, “Taşeron konusunda hafta sonu açıklama yaptık. Biz ilk günden itibaren bu konuya ilişkin yaklaşımımızı açık bir şekilde ortaya koyduk. Bu konunun yıl sonuna kadar bitmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konunun nasıl derin bir konu olduğunu, farklı ayakları olduğunu taşeron çalışan arkadaşlarımızın çok iyi bildiğini düşünüyorum. Göstermiş olduğunuz gayrete taşeron kardeşlerimizin de aynı şekilde karşılık vereceğine inanıyorum.” dedi.

Taşeron işçilerinin yıl sonuna kadar beklentilerinin karşılığını vereceklerini ifade eden Sarıeroğlu “Yapılabilecek en iyi çalışmayı hayata geçirmiş olacağız” diyerek sözlerine, “Geldiğimiz aşamada inşallah kamudaki istihdamla ilgili üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Yıl sonuna kadar şu anda sayın başbakanımızla ilgili mekanizmalarla bu konuların sunumlarını yapma aşamasına geldik. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşıp konu ile ilgili çok hızlı bir biçimde yol almaya çalışacağız.” şeklinde devam etti.  

SARIEROĞLU, “10 GÜN İÇİNDE MECLİSTE”

Taşerona kadro çalışmasına ilişkin daha evvel iki önemli açıklaması bulunan Bakan Sarıeroğlu, sene bitmeden çalışmaların tamamlanıp istihdamın sağlanacağını ifade etmişti. Son açıklamasında ise tarih vererek, “Düzenleme 10 gün içerisinde Meclis’e getirilecektir.” dedi. Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığının ortak çalışamalarının sürdüğünü belirten Bakan, “Sayın Başbakanımıza ve ilgili mekanizmalara arz edeceğiz, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bir de paydaşlarımızla görüşeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

TAŞERON YASASI YILBAŞINDAN ÖNCE MECLİSTEN GEÇECEK

Bakan Ağbal’a taşeron işçilere kadro verilmesi konusu sorulması üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Yasal düzenlemenin yılbaşından evvel olacağını söyleyerek, taşeron işçilerini sevindirecek açıklamasında, “Taşeron işçilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede yılbaşından önce bu yasayı Meclisten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu sizlerle paylaşacağız.” ifadelerine yer verdi. 

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: “O İŞ BİTTİ!”

Hükümet kanadından peş peşe gelen taşeron açıklamalarına son noktayı Başbakan Binali Yıldırım  “O iş bitti.” diyerek son noktayı koydu. Taşeron işçilerine beklenen müjdeyi veren Yıldırım, “O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor.” dedi.

Kadro bekleyen taşeron işçilerinin endişelenmemesini söyleyen Yıldırım, yıl sonuna kadar kararın bağlanacağını haber vererek, “Taşeronlarla ilgili konuyu en geç bu yılın sonunda bir karara bağlamış olacağız. Taşeron statüsünde çalışan vatandaşlarımız endişe etmesin. Onların çalışmasını teminat altına alacak ve sürekliliğini sağlayacak bir model üzerinde büyük ölçüde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı çalıştılar. Devletle bağları kurulacak bir şekilde çalışmalarına devam edecekler.” dedi.

Ekim ayının sonlarına doğru ajanslara düşen habere göre; Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in de katıldığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Tabii ki Türk-iş’e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. Konu için hükümet olarak uzun süreden beri bakanlığımız maliye bakanlığımız ve diğer ilgili bakanlarımız bir çalkışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler dikkate alınarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Bu yönde de çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda bakanlar kuruluna gerecek, ekonomi koordinasyon kurulunda görüşülecek, varılan sonuç kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.

TAŞERONA KADRO İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMALAR;

Son taşeron açıklaması Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan gelmişti;

Taşerona kadro verilmesi konusunda yapılan son açıklama Bekir Bozdağ’dan gelmişti. Başbakan Yıldırım ile yapılan kapalı toplantıda taşeron işçilerin kadro sorununun niçin yıl sonuna kadar çözülmek istendiği sorusuna Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu işi yıl sonuna kadar çözmek istiyoruz. Aksi halde iş 2018 yılına kalırsa seçim yatırımı için taşerona kadro verdiğimiz iddia edilir. Onun için acele ediyoruz” sözleriyle yanıt vermişti. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Hükümetimiz sözünü yerine getirecek”

“AK Parti hükümetleri bugüne kadar hangi sözü verdiyse yaptı. Bu konuda hükümetimizin verdiği sözlerden birisidir, programımızda yer almaktadır. Bakanlar Kurulumuzda daha önce defalarca görüşüldü. Bazı konularda ilave çalışma yapılması talimatı verildi ve bu çalışmalarda son noktaya geldi. İnşallah yeni yıla kadar veya en geç yeni yılın başında bu konuda atılması gereken adım atılacaktır.”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Ekim 2017 tarihli taşerona kadro açıklaması;

“Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) taşeron konusunu bir daha konuşacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bizim çalışmalarımızı beraber ele alacağız. EKK taşeron ile ilgili bir çerçeve oluşturacak. Sonra biz bu oluşturulan çerçeveyi Bakanlar Kuruluna taşıyacağız. Hükümet olarak oturacağız, karar vereceğiz. Taşeronun kamuya alınması ‘aldım’ demekle olmuyor. Bunun birçok parametresi var. Kapsam, istihdam statüsü ne olacak, geçiş süreci düzenlemeleri ne olacak? Buradaki taşeron firmaların durumları ne olacak? Birçok parametre var. Biz, Çalışma Bakanlığı ile farklı alternatifleri masaya getireceğiz. Her bir parametre ile ilgili değerlendirmelerimizi yapacağız. Bir taraftan çalışanlarımızın kamuya geçişinin en uygun koşullarını oluştururken, bir taraftan da kamu maliyesi ve kamu hizmet sunumu açısından da bu sistemin en elverişli olmasının yolunu açacağız. Şu ana kadar belediyeler de dahil olacak şekilde teknik çalışmalar yürüdü. Farklı kurumlarda farklı statüler, farklı çözümler var. Bunu da EKK’da ve Bakanlar Kurulunda konuşacağız.”