Milli Enerji Silahı Wattozz, ABD Tekelini Kırdı: Dünyanın En İyi Öldürücü Olmayan Silahı

Milli Enerji Silahı Wattozz, ABD Tekelini Kırdı: Dünyanın En İyi Öldürücü Olmayan Silahı
Milli Enerji Silahı Wattozz, ABD Tekelini Kırdı: Dünyanın En İyi Öldürücü Olmayan Silahı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Albayraklar Şirketler Grubu Üstteki Yöneticisi Sertan Ayçiçek, dünyada 25 yıldır kırılamayan Amerikan firmasının tekelini kırarak birincil kez kablosuz elektroşok silahı ürettiklerini söyleyerek, “Amerikan firmasından 10 kat daha iyi bir silah yaptık ve bu tekeli Türkiye kırdı. Amerikan firmasının silahında bulunan kablo teknolojisini Türk mühendislerimizle ortadan kaldırdık. derhal bu firmanın distribütörleri bizden distribütörlük edinmek üzere başvurdular ve 70 binin üzerinde sipariş aldık.” dedi.

ABD FİRMASININ REKORU 25 YILDIR KIRILAMIYORDU

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Türk mühendislerle 4 takvim bir çalışmanın peşinde Wattozz’un fazla ileri özelliklerle donatıldığını anlatan Ayçiçek, “Bu silahı bugün Dünya Mühendisler Günü’nde tanıtmak istedik. Tüm dünyada da benzer anda bu tanıtımı gerçekleştirmiş oluyoruz. Uluslararası patent sürecimiz yapılmak üzere. Tamamlandığında silahla ilgili tüm detayları da paylaşacağız. Dünyada 25 yıldır kırılamayan Amerikan Taser firmasının tekelini birincil kez kablosuz elektroşok silahını üreterek kırdık.” diye konuştu.

‘İNSANA ZARAR VERMİYOR’

Amerikan Taser’ın uzaktan etkili kablolu elektroşok silahı ile geçen sene 344 milyon dolar ciro yaptığını ve şirketin takvim ortalama kazancının 250 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu aktaran Ayçiçek, şöyle devam etti:

“Amerikan firmasından 10 kat daha iyi bir silah yaptık. Amerikan firmasının silahında yer alan kablo teknolojisini Türk mühendislerimizle ortadan kaldırdık. acilen bu firmanın distribütörleri bizden distribütörlük almak üzere başvurdular ve 70 binin üzerinde sipariş aldık. Wattozz’un ülkemiz için koskocoman bir katma değerinde olacağına inanıyoruz. Türk mühendislerimiz kablo teknolojisini ortadan kaldırmakla kalmayıp uzaktan denetleme mekanizması da geliştirdiler. Bu tabanca karşısındaki kişinin sağlığına hiçbir hasar vermeden o kişiyi etkisiz ülkü getiriyor. Adale sistemini etkiliyor ve uzak kumandayla mermiye hükmetme seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Herhangi bir daimi hasar vermiyor, çünkü silahtaki elektrik seviyesi sağlığa hasar vermeyen seviyede.”

‘EMNİYETTE KULLANILACAK, BIRINCIL TESLİMAT HAZİRAN’DA’

Ayçiçek, silahın ihraç edileceğini ve keza Emniyet teşkilatının envanterinde de yer alacağını söyledi. Dünyada acilen peşine düşüp takip silahının 117 ülkede ve bir milyondan fazla polis memuru kadar kullanıldığını vurgulayan Ayçiçek, şunları kaydetti:

“Bu ülkelerin 60’a yakını ancak bunların birçoğu rakip silahın distribütörleri Wattozz distribütörü olmak üzere başvurmaya başladılar. Biz de seri üretime önümüzdeki ay geçmeyi planlıyoruz. Çabuk üretim için bütün üretim kanallarımızı İstanbul’da toplayacağız ve buradan seri üretim gerçekleştireceğiz. Ilk teslimat ise Haziran 2019’da olacak. Bu silahı bütün kamera, lazer, eğitim sürecini de kapsayacak şekilde rakip firmanın silahının çıplak fiyatının da altına piyasaya süreceğiz. Önümüzdeki aylarda dünyanın en iyi kısa dokuzlu ve uzun dokuzlu taktikal tabancasını üretip bunu da kazandıracağız.”

“YÜZDE YÜZ YERLİ VE MILLI”

Albayraklar Şirketler Grubu Idare Heyeti Başkanı Adnan Albayrak da Türkiye’nin birincil kere milli ve yüzde 100 yerli silahını üretmekten sevinç duyduklarını vurguladı.

Bu silahta 4 yılın emeği olduğunu aktaran Albayrak, “Öncelikle Karadeniz Üniversitesi ve mühendislerimize fazla teşekkür ediyorum. Bu silahı üretirken basit olmadı. Huzursuz günlerimiz de oldu. Halkın bize çok büyük bir desteği oldu. Bizden hayır dualarını esirgemeyen tekrar tekrar yanımızda olan Türk halkına da hem teşekkür ediyorum.” dedi.

MERMİLER, 10 METREYE DEK ETKIN OLABİLİYOR

BU VESILEYLE, Taser silahı eskiyen kablo teknolojisi ile önemli yaralanmalara sebep olduğu gerekçesiyle son yıllarda fazla tartışılıyor ve Milletlerarası Bağışlama Örgütü’nün raporlarında da bu konuda tespitler sık sık yer alıyor.

Söz konusu tabancanın tersine kablosuz olarak üretilen ve daha üstün özelliklere sahip Türk yapımı enerji silahı, gaye alarak istenilen noktaya ateş edilmesine olanak sağlıyor. Bataryayla çalışan, gaz ya da barut kullanılmayan Wattozz’un uzak yoklama edilebilen mermimeleri 10 metreye dek etkili olabiliyor.

Yük edilebilir uzun ömürlü bataryaya sahip Wattozz’un bütün dünyaya Amerikan silahının aşağıda bir fiyattan bedava eğitim ve bütün garanti desteğiyle satılması planlanıyor.

Yerli ve Milli Enerji Silahı 'Wattoz'Yerli ve Milli Enerji Silahı ‘Wattoz’