Tanıdık Olmayan dil eğitimi kafayı çalıştırıyor

Tanıdık Olmayan dil eğitimi kafayı çalıştırıyor
Tanıdık Olmayan dil eğitimi kafayı çalıştırıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzenli ve dinç beslenerek birçok hastalığın önüne geçilebildiği gibi beyni geliştirmek ve beslemek de muhtemel olabiliyor. Uzun süren gıda bozuklukları ise asap sistemini negatif yönde etkiliyor. Daha iyi bir us için de uzmanlar görüşlerini paylaştı.

BEYNİNİZİ AKTIF TUTUN

İşleyen demir ışıldar atasözü beyin performansı için de olmazsa olmazlardan biri. Alzheimer hastalığı, eğitimsiz kişilerle kıyaslandığında eğitimli kişilerde fazla daha eksik görülüyor. En basitinden bulmaca çözmek, su doku sanki zeka oyunlarından oynamak, satranç oynamak, tanıdık olmayan dil eğitimi olmak ileri yaşlarda daha iyi bir zihin için herkesin zahmetsizce uygulayabileceği etkinlikler gözüküyor.

ORGANİZE OLUN

Jurnal yaşantınızda kesin rutinleriniz ve alışkanlıklarınız olsun. Konut anahtarı, otomobil anahtarı, uzaktan kumanda, cüzdan, saat gibi gündelik eşyaların daima emin yerlerde bulundurulmasını alışılmışlık edinirseniz onları çağırmak için vakit kaybetmezsiniz. Stresten olası olduğunca uzaktan durun. Kronik hale gelmiş baskı ve gerginlik de kafa karışıklığı oluşturarak zihin bozukluğuna sebep olur. Gerginlik yönetimi konusunda daha etkin stratejiler öğrenmek için kendinizi geliştirin.

Yabancı dil eğitimi kafayı çalıştırıyor

İYİ UYUYUN

Uzun süreli uykusuzluk ve yorgunluğun birincil etkilediği bilişsel mekanizmalardan biri us. Unutkanlık ve dikkatsizlik şikayetleriyle mücadele etmek namına ilk önce yeterli, sağlıklı ve huzur veren bir uyku düzeniniz olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Yabancı dil eğitimi kafayı çalıştırıyor

VİTAMİN VE ANTİOKSİDANLARCA ZENGIN BESİNLER TÜKETİN

Yalnızca ahenkli 3 öğün yemek sağlıklı bir besin için yeterli yok. Bilhassa B, C, E vitaminlerini vücudun ihtiyacı ölçüsünde sağlayacak zenginlikte bolca meyve ve sebze de harcamak gerekiyor.

Yabancı dil eğitimi kafayı çalıştırıyor

KİLO KONTROLÜ VE OBEZİTEYLE ÇABA

Günümüzde obezite ayrıca tek başına fazla önemli bir sağlık durumu sorunu teşkil etmekte, ayrıca de yürek-damar hastalıkları, diyabet ve farklı alanlara yönlendirilmiş metabolik bozukluklara zemin hazırlıyor. Aşırı kilo nasıl kalbi besleyen damarları daraltarak kardiyovasküler sorunlara davetiye çıkarıyorsa, yine aynı şekilde beyni ve asap hücrelerini besleyen damarları da tıkayarak farklı alanlara yönlendirilmiş zihinsel becerileri sekteye uğratıyor.

Yabancı dil eğitimi kafayı çalıştırıyor

ALIŞTIRMA YAPMAYI IHMAL ETMEYİN

Düzenli aerobik çalişma, kan dolaşımını daha etkin ülkü getirerek beynin beslenmesine ve atık materyallerin beyinden uzaklaştırılmasına niçin olur. Diğer Taraftan, etkin yaşam tarzını benimsemiş kişiler daha iyi uyur, stresle daha iyi çaba eder, zihinsel performansı negatif yönde etkilediği bilinen içki, ilaçlar, sigara, uyuşturucu gibi faktörlerden de uzaktan dururlar.

Yabancı dil eğitimi kafayı çalıştırıyor