Suudi Arabistan’dan Suriye’ye destek kararı

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye destek kararı
Suudi Arabistan'dan Suriye'ye destek kararı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan hükümetinden Suriye atağı geldi. Hükümet; Suriye’nin kuzeydoğusunda yıkılan yerlerin imarı için yardım kararı aldı.

BITMIŞ İMAR SAĞLANACAK

Suudi Arabistan, finansal takviye kararıyla terör örgütü DEAŞ ’ın yıkıma niçin olduğu Rakka gibi kentlerde her yerde imarı sağlamayı amaçlıyor.

SUUDİ ARABİSTAN ELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Washinghton’da bulunan Suudi Arabistan elçiliğinden yapılan açıklamada; bu paranın Suriye’de yaşayanların hayatlarının kurtarmak, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşünü kolaylaştırmaya muavin olması için harcanacağını ve IŞİD’in Suriye’yi, komşularını korkutma etmek veya milletlerarası topluma yönelik hamle planı yapamaması için harcanacağını dile getirdi. Hem hakimiyeti ele bölge ABD- Suriye destekli bölgelere; tarımsal hizmetler sağlanacak, eğitim yatırımı, yol yapımı, moloz sökme ve bölgeye su hizmeti getirme gibi yardımlar da yapılacak.

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye yardım kararı

ABD KARARI MEMNUNIYETLE KARŞILADI

Suudi Arabistan ’ın aldığı 100 milyon dolarlık bu karar; ABD kadar da gönül rahatliğiyla karşılandı.

“SUUDİ ARABİSTAN PARASINI ÖDEMELİ”

Bilindiği üzere Trump; mayıs ayı içerisinde Suudi Arabistan’a bir seyahat yaparak orada diplomatik ilişkilerde bulunmuştu.

Suudi yetkililerin ABD askerinin Suriye’de kalmasını istediğini öğrenen ABD Başkanı dobra dobra, “Suudi Arabistan bizim Suriye’de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek.” diye konuşmuştu.

Suudi Arabistan'dan Suriye'ye yardım kararı

230 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE KAYDIRILABİLİR

GIDERKEN Amerika Birleşmiş Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de harcanmak üzere belirlenen 230 milyon doları diğer yerlere de aktarabileceğini dile getirdi.