Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut oldu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut oldu
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermut, 2015 yılından bu yanlamasına Başbakanlık Türkiye Yatırım Yardım ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

2006’DA ERDOĞAN KURMUŞTU

Türkiye Yatırım Yardım ve Tanıtım Ajansı, ülkenin hesaplı kalkınmasında ihtiyaç duyulan yatırımların artırılması için Türkiye ’de yatırım yapılmasını özendirmeye karşın araştırmalar yerine getirmek nedeniyle 2006 yılında kanımca Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan göre kurulmuştu.

Kurulduğu günden bu yandan birçok uluslararası yatırımın Türkiye ’ye kazandırılmasında kayda değer rol oynayan kurum, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yatırımcılara takviye vermeye ve Türkiye ’nin yatırım ortamını uluslararası mecralarda tanıtmaya devam edecek.

YATIRIMLAR İÇİN KOORDİNASYONA DEVAM

Uluslararası düzeydeki yatırım ortamı tanıtım faaliyetleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar aralarında koordinasyon temin etmek, meslek birliği yerine getirmek ve Türkiye’de yatırımların artırılmasına katkı sağlayacak her türlü veri ve veriyi meydana getirmek da yine Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ’nin görevleri aralarında yer alıyor.

13 YÜKSEK POTANSİYELLİ ÜLKEDE BÜRO

Merkezi Ankara ’da olan kurumun, İstanbul ofisinin yanı sıra yatırım potansiyeli yüksek olan 13 ülkede temsilciliğin bulunuyor. Kurum, İngilizcenin yanı sıra Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İtalyanca ve Rusça gibi birçok dilde hizmet verebilen dinamik bir kadroya sahip. Yıllardır bilhassa yabancı yatırımcılar ilk önce edinmek Türkiye ’de yerini belirlemek isteyen her şirket için devlet adına çözüm üreten Yatırım Ajansı ’nda kuruluşundan itibaren her aşamada tahsis yapan Arda Ermut dünyada “tek durak büro” olarak tanımlanan Yatırım Ofisi modelinde Türkiye ’deki en deneyimli isimlerden biri olarak biliniyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut oldu

ARDA ERMUT KİMDİR

Ajansın kuruluş döneminde uzman olarak göreve başladığı Türkiye Yatırım Takviye ve Tanıtım Ajansı ’nda, 12 takvim süreçte kurum başkanlığı görevine değin yükselen Arda Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Milletlerarası İlişkiler Bölümü ’nden 2004 yılında mezun oldu.

2005 yılında Başbakanlık İstanbul Ofisi ’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak başlayan Ermut, 2007 yılında T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Takviye ve Tanıtım Ajansı ’nın kurulmasıyla birlikte burada Yardımcı Proje Direktörlüğü görevini üstlendi. sonradan sırasıyla  Proje Direktörü, Baş Proje Direktörü ve Başkan Danışmanı olarak ödev yapan Ermut, Ajans bünyesinde Orta Doğu ve Güneydoğu Asya bölgelerinden Türkiye ’ye yatırım çekilmesine yönelik projeleri ve muhtelif yardım süreçlerini yönetti. 2011 yılında Ajans bünyesinde Halk-Özel Sektör Daire Başkanlığına atandı ve Başkan Yardımcısı olarak Ajansı temsilcilik etmeye başladı.

2015 yılı itibarıyla Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı görevini üstelenen Arda Ermut, bununla birlikte, 130 ülkeden 170 milli ve yöresel yatırım yardım ajansını kapsayan çatı kuruluş olan Dünya Yatırım Ajansları Birliği ’nin de (WAIPA) Başkanlığını yürütüyor. Ermut ayrıca, Viyana Idareli Forumu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve SunExpress Havayolu şirketinde  yönetim kurulu üyesi olarak tahsis yapıyor..

Yıllardır öbür sektörlerden ve değişik ülkelerden binlerce yatırımcının yatırım projesine takviye süreçlerinde dahil olan Arda Ermut ’un Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem ’inde yatırımcılara çok daha etkin bir destek sağlanması nedeniyle yapılandırılmış olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ’ne Başkan olarak atanmasının, Başkan Erdoğan ’ın yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında senelerdir öncülük ettiği çalışmalardaki sürekliliğe  karşın bir mesaj olarak bilhassa yabancı yatırımcılar kadar fazla karşılanacağı değerlendiriliyor.