Suriyeli öğrencilere yaz çocuk yuvası projesi

Suriyeli öğrencilere yaz çocuk yuvası projesi
Suriyeli öğrencilere yaz çocuk yuvası projesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, Ulusal Eğitim Bakanlığı, GAP Alan Yeniden Yapılanma İdaresi Başkanlığı ve Birleşik Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) ortaklaşa düzenlediği “Suriyeli Öğrencilere Yaz Kreş” projesi sona erdi.

3 AY EĞİTİM ALDILAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, Bayırbucak Türkmenleri’nin kaldığı YİBO konteyner kentindeki okul bahçesinde düzenlenen kapanış töreninde, 2 okuldaki 11 sınıfta 220 öğrencinin 3 ay süreyle eğitim gördüğünü belirterek, savaş mağduru çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

“INTIBAK SÜRELERİNİ HIZLANDIRIYORUZ”

Suriyeli çocukların, erken çocukluk dönemi eğitimine erişimlerinin desteklenmesi nedeniyle böyle bir proje yapıldığını vurgulayan Belgin Kurnaz, “Bu sayede çocukları 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır ayla getirdik. Burada belli başlı amacımız, çocuklara Türkçe aydınlatmak bununla birlikte da Arapça eğitim de verip başlıca dillerini unutmamalarını karşılamak. Bizler proje zarfında çocukların uyma sürelerini hızlandırıyoruz. Amaçlarımızdan biri de entegre etmek yok, aktarmak” ifadelerini kullandı.

HEDİYELER DAĞILTILDI

Belgin Kurnaz, projenin 2 yıldır başarıyla uygulandığını anlatarak, katkı veren herkese teşekkür etti. Suriyeli çocukların dağıtılmış gösteriler sunduğu etkinliğin sonunda Öztürk ve Kurnaz tarafından çocuklara karneleri ve değişik hediyeler verildi.

Suriyeli öğrencilere yaz anaokulu projesi