SUR Yapı’nın kredi notu yükseldi

SUR Yapı'nın kredi notu yükseldi
SUR Yapı'nın kredi notu yükseldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, Bursa ve Antalya’da gerçekleştirdiği projeleriyle Türkiye ’nin özel sektördeki en büyük gayrimenkul portföyüne sahip olan Sur Yapı’nın keza gayrimenkul hem de enerji sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarıyla yükselişini sürdürdüğü belirtiliyor. Japonya ’nın önde gelen kurumsal yatırımcı grubunun desteklediği, dünyanın en etkin kuruluşlarından olan JCR-Eurasia Rating, derecelendirme notlarının periyodik gözden geçirme sürecinde Sur Yapı ve Sur Enerji ’yi ulusal ve milletlerarası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdi.

Sur Yapı ve Sur Enerji ’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu A- ’ye yükseltildi. JCR-EurasiaRating, (EACRA) Avrupa Kredi Derecelendirme Kuruluşları Birliği ’nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor ve Asya ’daki 33 kredi derecelendirme kuruluşunun aza olduğu ACRAA üyeleri aralarında yer alıyor. JCR-Eurasia Rating, BDDK göre 2009 yılında egemen yoklama kuruluşu olarak Türkiye ’de etkinlik kullanmak üzere yetkilendirilmişti.

“SUR YAPI, ULUSAL VE ULUSLARARASI YATIRIM YAPILABİLİR KATEGORİSİNDE”

JCR-Eurasia Rating ’in Sur Yapı ve Sur Enerji ’yi ulusal ve milletlerarası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdiği açıklamasında “Gayrimenkul geliştirme, taahhüt ve enerji alanında etkinlik bildiren Sur Inşa Grubu, 25 yılı aşan faaliyet geçmişiyle ‘Sur Yapı ’ markası altında proje aşamasından başlayarak geliştirme, mimari, üretim üretim dahilanahtar teslimi yüksek kalitede meslek yaparak inşaat sektöründe öncü kuruluşlardan biri haline gelmiştir” denildi.

“AVM SEGMENTİNDE MANÂLI ÖLÇEĞE ULAŞILDI”

Açıklamada, Sur Yapı ’nın son dönemde markalı ev projelerinin yanında ofis ve alışveriş merkezi alanında projeler geliştirerek marka imajını güçlendirdiğine, AVM segmentinde manâli sayılabilecek bir ölçeğe ulaştığına da aksan yapıldı.

“SUR ENERJİ YENİLENEBİLİR ENERJİDE BÜYÜYOR”

JCR-Eurasia Izlenme Oranı açıklamasında, Sur Yapı ’nın iştiraki Sur Enerji ’yle2014 yılında Aksu HES ’i devreye alarak enerji sektörüne giriş yaptığı belirtildi. Açıklamada, 2017 yılında Elmalı RES ve 2018 yılında Kurtini RES projelerinin tamamlanması ile Sur Enerji ’nin yenilenebilir enerji sektöründe büyümesini sürdürdüğü belirtildi.

“SADECE ANTALYA ’DA 8 MİLYAR TL YATIRIM DEĞERİ”

Açıklamada, 2017 yılında Antalya Kepez-Santral bölgesinde yapımına başlanan Sur Inşa Antalya Projesi ’nin Avrupa ’nın en büyük kentsel mutasyon projesi olduğuna uyarı çekildi. Yaklaşık adalet sahipleriyle birlikte 19.000 adet bağımsız birimden oluşan projenin 8 milyar TL yatırım değeri bulunuyor.

“SEKTÖRÜN ÜZERINDE BÜYÜYOR”

Türkiye ’nin özel sektördeki en büyük gayrimenkul portföyüne sahip olan Sur Inşa ’nın varlık büyüklüğü açısından gayrimenkul sektörünün üzerinde artma gösterdiğine uyarı çekilen açıklamada;

“NAKIT DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYOR”

“Firmanın Antalya şehirsel dönüşüm projesi başta almak üzere devamlı peşin para akımı yaratma kapasitesi, ağırlıklı olarak talep artışının devam ettiği lokasyonlarda konumlanan projeleri, kuvvetli marka imajı, yabancı para cinsinden kira geliri üretmeye başlayan alışveriş merkezleri ve geniş skaladaki fiyat seçenekleriyle ayrı kazanç gruplarına hitap eden projelerle zenginleştirilen ve çeşitlendirilen aktif portföyü ve yılsonunda artması planlanan ödenmiş sermayesi Uzun Vadeli Ulusal Notu ’nun A- olarak bir kademe yukarı yönlü revize edilmesinin dayanak noktalarını oluşturmuştur. Şirketin Desteklenme Notu JCR-Eurasia Rating notasyonu içerisinde (2) olarak belli olup, yeterli seviyeyi göze çarpan etmektedir.Öte yandan aktif büyüklüğü, öz kaynak seviyesi, büyüme oranları, kârlılık oranları, faal kalitesi, pazar çeşitliliği, kuvvetli marka algısı ile sektördeki ayrıcalıklı konumu, örgütsel gelişimi ve aralıksız proje büyüklükleri dikkate alındığında, piyasadaki etkinliğini koruması ve makroekonomik seviyenin mevcut haliyle devam etmesi durumunda üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek altyapıya ulaştığı düşünülmektedir. Işyeri, tamamlanan meslek ve alışveriş merkezlerinden elde edilecek uzun vadeli kira sözleşmeleriyle desteklenen yabancı para kira gelirleri ve yenilenebilir enerji satışından kaynaklı tanıdık olmayan para satmak gelirleriyle peşin para döviz girişi sağlamaktadır.” ifadeleri yer aldı.