Süleyman Soylu’dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın

Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın
Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırıkkale ’de alan trafik yoklama noktasında “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” projesi kapsamında çocuklara kırmızı düdük, oyuncak, şapka, tişört dağıttı.

Bayram tatili için memleketlerine giden ailelerle sohbet ederek bayramlaştı.

Kırıkkale ’de Alan Trafik Denetleme noktasında denetlemede bulunan Bakan Aristokrat, “15 Ağustos ’ta bilhassa otogarlara girdik. Huzurlu Bayramlar uygulamasını gerçekleştirdik. O saatten, o tarihten itibaren de özellikle otogarlarda, trafik ekiplerimiz yolculuğa çıkan otobüslerimize ve otobüslerin şoförlerine aynı zamanda yolcularımıza zorunlu trafik kurallarını her tarafta hatırlatıyorlar, denetimleri de ortaya koyuyorlar. Yine yanı sıra yaklaşık Türkiye ’de belirlediğimiz 20 kaza kara noktasındaki Allah ’a fazla şükür, geçen Ramazan Bayramı ’nda kaza kara noktalarında herhangi bir ölümlü kaza, yaralamalı kaza olmadı. İnşallah bu alacağımız tedbirlerle tekrar olmayacak. Yeniden bunun yanı sıra bilhassa karayollarında, korsan taşımacılığa karşın tedbirleri arkadaşlar ciddi bir şekilde devam ettiriyor” dedi.

Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın

“ÇOCUKLARIMIZA BİR YÜKÜMLÜLÜK YÜKLEDİK”

Bakan Asilzade, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu bayramda farkındalık oluşturmasını, ayrıca paydaşlarımızı yani denetleyici paydaşlarımızı arttırabilmemiz için çocuklarımıza bir mesuliyet yükledik, ‘kırmızı düdük ’ kampanyası. Polis abiler, polis ablaları onlara denetimleri yaptıkları zaman annelerinin, babalarının, sürücüsünü ayrıca sürat, keza güvenlik kemeri, ayrıca bir taraftan özellikle araba içerisinde sigara içilmemesine karşın bazı tedbirleri ve uyarıları ortaya koyması için kırmızı düdük veriyorlar. Gerçi azıcık önce arkadaşımız düdüğü alır almaz çaldığını söyledi ama biz inanıyoruz ki bir hatayla karşılaştığında kaldığı zaman, ayrıca cep telefonu ile konuştuğu vakit, ayrıca hız limitlerini aştığı, ayrıca güvenlik kemerini takmama gibi bir hatayla karşısında karşıya kaldığı zamanda, çocuklarımıza vermiş olduğumuz bu görevi başarıyla yerine getireceklerine olan inancımızla sorumluluklarını yerine getireceklerdir”

Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın

“CÜMBÜR CEMAAT BAYRAM MUTLULUĞUNU YAŞAYABİLSİN”

Bakan Soylu, “Bu bayramda yeni bir başvuru daha yaptık. Yapan Emniyet Genel Müdürlüğümüz, yaklaşık 19 bin 100 civarında faaliyete müfettişimiz var. Bu faaliyetteki müfettişlerimize de yine mesajlar çerçevesinde el birliğiyle her zaman birlikte mesajlar atıldı. Onlar da gösteri ediyorlar.” ifadesini kullanarak “Yine bir taraftan kampanyalarımız, bir taraftan denetimlerimiz, bir taraftan uzak olmayan ama sürücülerimizi uyaran radar uygulamalarımız ve bilhassa 100 – 200 kilometrede ortalama hız limitlerimizi yoklama ettiğimiz otoyollarda, otobanlarda bir uygulamamız da laf konusu. Bu bayramda herkes sıcacık bir şekilde kazasız belasız özellikle dakiklik yapmadan, emniyet kemerini takarak ve cep telefonunu ile konuşmadan bayram mutluluğunu yaşamasını istiyoruz.” biçiminde konuştu.

Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın

“SLOGANIMIZ; FRENE YOK, KURALA GÜVEN”

“Ben milletimizin bayramını, tüm Müslüman aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bilhassa de çocuklarımızın uyarılarına uyarı edelim diyorum. Bir önceki bayramda sloganımız ‘frene değil, kurala güvendir ’ Yine biz kurala güvenme konusundaki irademizden de vazgeçmeyelim diyorum.” diyen Bakan Asilzade, sözlerini şöyle tamamladı:

Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın

“Bayram süresince 41 bin jandarma ve trafik polis ekiplerinin denetimlerini devam ettirecekler. Bir taraftan Bakan Yardımcılarımız, bir taraftan Güvenlik Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız, komutan yardımcılarımız, Genel Müdür Yardımcılarımız, daire başkanlarımız, illerde valilerimiz, emniyet müdürlerimiz kontrollerini yapacaklar fakat buradaki en büyük destekçilerimiz çocuklarımız inşallah. Çocuklarımızla beraber bu bayram da bilhassa trafik meselesinde önemli bir şekilde netice alacağımızı düşünüyoruz. Allah bayram süresince çalışan arkadaşlarımızın yardımcısı olsun ve tüm milletimizin bayramını, bütün mesai arkadaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum.”

Süleyman Soylu'dan çocuklara: Yollarda ailenizi uyarın