Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 Belediye Başkan Adayını Açıklıyor, Canlı Aktarıyoruz

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 Belediye Başkan Adayını Açıklıyor, Canlı Aktarıyoruz
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 Belediye Başkan Adayını Açıklıyor, Canlı Aktarıyoruz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde yarışacak 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkan adayını tanıtmak için Haliç Kongre Merkezi’nde AK Partililer ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partililere sesleniyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Konuşmamın başında Devlet Bahçeli’ye bir defa daha teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti, olarak ülkemizin beka dayanağı olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı’na bağlılığını duyuru ediyoruz. 3 büyükşehirde namzet çıkarmama kararı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı karşı yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha anlatmak istiyorum.

“INSANLAR SANDIĞA GÖMECEKTİR”

Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe aleyhinde ne ararsanız var. Terör örgütünün takviye verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. derhal esas muhalefet partisi bu cins oluşumla, Kandil’den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız.

“MHP’Lİ KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Bir defa daha Sayın Bahçeli ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime bu kutlu yürüyüşe verdikleri takviye için teşekkür ediyorum.

31 Mart yerel seçimlerindeki 40 adayı açıklamak için bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce, milletimize nasıl bir mahalli idareler vizyonu sunacağımızı açıklamak istiyorum.

“BOĞULAN ŞEHİRLERİ BİZ KURTARDIK”

Önümüzdeki ay bütün adaylarımızı ilan ettikten sonradan vizyonumuzu anlatacağız. Burada yalnızca bir çerçeve çizeceğiz. Mahalli idarelerde milletimizin karşısına birincil çıktığımız 2004’te lokal yeniden yapılanma başlıyor demiştik. 1755 belediye başkanlığı ile büyük bir kalkınma başlatmıştık. Boğulma haline gelen birçok şehrimiz AK Parti ile yeni bir ayla kavuşmuştu. 2007’de marka şehirler sloganıyla seçimlere girdik. Belediyelerin tam yarısına denk gelen 1455 belediye ile milletimizden yardım aldık.

2014 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI

2014 seçimlerine bambaşka bir atmosferde girdik. Önce Seyahat olayları, sonra FETÖ’nün yargı darbe girişimisonrası girdik. Daima hizmet, daima insanlar sloganıyla girdik. Belediyelerin yüzde 59’unu kazandık. Bu Nedenle mahalli idareler seçimlerindeki en büyük başarımızı kazandık. Şimdi 2019 için başlıca sloganımız belirlenmiş ama bunu manifestomuzla açıklayacağız. Hizmet belediyeciliği ile daha ileri taşıyacağız.

Şairlere ilham olmuş şehirlerimiz var. Ülkemizin son asırda yaşadığı sıkıntılar şehirlerimizi de yordu, karakterinde derin yaralar açtı. Biz bu asırlık ihmalleri giderme mücadelesi verdik. Kronik sorunları çözerken, belediyeciliğe de yeni bir ebat kazandırdık. Biz milletimizin aklını çelmenin yok, gönüller girmenin peşinde olduk. Biz her şeyden önce kalpleri fethetmenin mücadelesini sürdürdük. Seçimler sandıklarda değil, kalpler de kazanılır ve kaybedilir. Bunu çözünce, sandıkların formalite olacağını biliyorduk. Milletin kapısını sadece seçimlerde çalan partiler başarısız oldular. Biz yılın 365 günü ahali için çalıştık, sandıktan her zaman şampiyon çıktık. Galibiyet formülümüz aynıdır.

“ELİNİ SIKMADIK VATANDAŞ BIRAKMAYIN”

Şunu unutmayın, AK Parti’nin her bir gönüllüsü, her semt, her köyde kapısını çalmadık, elini sıkmadık vatandaş bırakmayacak. Buna var mıyız? Sağ olun.

Bakın başlayacak mıyız demiyorum, sürdürecek miyiz diyorum. Oy vermeyen vatandaşlarımızı saflarımıza katmaya çalışacağız. Oy vermeyenlere de hizmet götürerek onların da kalplerini kazanmaya çalışacağız. AK Parti’nin hedefi yüzde yüzü kazanmaktır. Biz oy oranımız akıl iktidar tehlikede olduğu için yok, milletimizin kalbindeki yerimizden boy kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Yükseldiğimizde de gönüllerdeki yerimiz sağlam olduğu için seviniyoruz.

1994 öncesi İstanbul’dan bahsedeceğim size… Musluklardan suyu akmayan, binasının önünden çöpü toplanmayan, kaldırımı zaten olmayan, mahallesine çamurdan girilmeyen, ulaşımı beceriksiz, iletişimi kopuk… Çocuklarını tehlikesiz bir şekilde salamayan insanı vizyonunuzla heyecanlandıramazsınız. İnsanın varoluşundan gereklilik duyduğu barınma, giyinme, yeme, güvenlik ihtiyaçlarını sağlamanız gerekiyor. AK Parti tıpatıp hükümet yönetiminde olduğu gibi, belediyecilikte de ülkenin gelişmesini hedeflemiştir. Bugün şehirlerimizi hayat kalitemizi nasıl yükselteceğimizi tartışıyoruz. Dün yıkık dökük yapılardan bahsediyorduk, bugün yüksek binaları tartışıyoruz. Zeki şehirlerden bahsediyoruz. Bunları çoğaltmak mümkündür. Ülkemiz geliştikçe milletimizin olaylara bakışının değiştiğini görüyoruz.

Adaylarımızı tanıyalım:

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 2019

Adıyaman: Süleyman Kılınç

Amasya: Cafer Özdemir

Antalya: Menderes Türel

Ardahan: Yunus Baydar

Artvin: Mehmet Kocatepe

Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz

Batman: Murat Güneştekin

Bayburt: Fatih Yumak

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Bolu: Fatih Metin

Burdur: Deniz Kurt

Bursa: Alinur Aktaş

Denizli: Osman Zolan

Diyarbakır: Cumali Atila

Düzce: Faruk Özlü

Elazığ: Şahin Şerefoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen

Gaziantep: Fatma Şahin

Teferruatlar geliyor…

Son Dakika! MHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de Aday Çıkarmama Kararına Erdoğan'dan İlk YorumSon Dakika! MHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de Namzet Çıkarmama Kararına Erdoğan’dan Ilk Yorum MHP'nin 3 Büyükşehirden Aday Çıkarmama Kararına AK Parti'den İlk Yorum: Biz de Bazı Fedakarlıklar YapabilirizMHP’nin 3 Büyükşehirden Namzet Çıkarmama Kararına AK Parti’den Ilk Açıklama: Biz de Bazı Fedakarlıklar Yapabiliriz Yerelde İttifak Kesinleşti! Devlet Bahçeli, Aday Çıkarmayacağı İlleri AçıkladıYerelde İttifak Kesinleşti! Devlet Bahçeli, Namzet Çıkarmayacağı İlleri Açıkladı