Son 1 haftada 39 terörist öldürüldü

Son 1 haftada 39 terörist öldürüldü
Son 1 haftada 39 terörist öldürüldü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetlerince 3-9 Ağustos’ta Şırnak, Siirt, Mardin ile Irak ’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda dördü iddiaya göre lider kadroda edinmek üzere, yurt içinde 24 ve yurt açık havada 15 elde etmek üzere toplam 39 terörist etkisiz ayla getirildi.

TSK’DAN AÇIKLAMA

TSK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde ve yurt haricen PKK/KCK/PYD-YPG ilk önce elde etmek üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine aleyhinde mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.

Geçtiğimiz işlem içerisinde (03 Ağustos – 09 Ağustos 2018), PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Mardin ile Irak ’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara kesintisiz devam edilmiştir.

İcra edilen operasyonlarda;

Dördü güya lider kadroda elde etmek üzere, yurt içinde 24 ve yurt açık havada 15 edinmek üzere toplam 39 terörist etkisiz ışık halkası getirilmiş,

19 adet piyade tüfeği, üç adet silah ve bu silahlara ait muhtelif cephane ile iki adet RPG-7 roket atar, 28 adet el bombası, yedi adet telsiz, 158 kg amonyum nitrat ele geçirilmiş ve 12 adet EYP tahrip edilmiştir.”