Sırp Lider Vuçiç’den Kritik Kosova Ziyareti

Sırp Lider Vuçiç'den Kritik Kosova Ziyareti
Sırp Lider Vuçiç'den Kritik Kosova Ziyareti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, 2 jurnal Kosova ziyaretini yapmak üzere Kosova’nın kuzeyindeki Zubin Potok kasabasına geldi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, 2 günlük Kosova ziyaretine başladı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, kritik ziyaretine Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova’nın kuzeyindeki 4 Sırp belediyesinden biri olan Zubin Potok ile başladı. Kosova ile Sırbistan aralarında nihai barıştırma anlaşmasını sağlamayı amaçlayan Vuçiç, ziyaretin kritik noktası olan ve hidroelektrik santralinin bulunduğu, Arnavutların Uyman, Sırpların da Gazivode olarak adlandırdığı barajda incelemelerde bulundu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç burada yaptığı konuşmada, Kosova ve buradaki Sırplar için hayati önem taşıyan barajın üzerinden Sırplar ile Arnavutlar arasındaki büyük siyasi sorunların yansıdığını belirtti. Barajın son derece büyük önem taşıdığını, insanların bu baraj olmadan hayatlarını idame edemeyeceklerini kaydeden Vuçiç, barajın üzerinden aralarındaki ayrımların derinliğinin de görüldüğünü sözlerine ekledi.

Kosova’ya barışıyla ilgili fikrini anlatmak için geldiğine muhabere eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, “Barışın uzun bir vakit sürmesi için fikirlerimizi izah etmek için buraya geldik. Saygı içerisinde Arnavutlarla konuşmanın zamanı geldi. İlişkilerimizi iyileştirmenin mümkün olup olmayacağını görmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Kosova’nın kuzeyindeki Sırp belediyeleri ziyaret ederek buradaki Sırp yetkililerle bir araya gelecek olan Vuçiç, yarın ise Kuzey Mitroviça’da Sırplara seslenecek. – MİTROVİÇA