Bahçeli: ‘Suriye’nin Geleceğinde Esad Yer Almamalıdır’

Bahçeli: 'Suriye'nin Geleceğinde Esad Yer Almamalıdır'
Bahçeli: 'Suriye'nin Geleceğinde Esad Yer Almamalıdır'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir Defa Suriye’nin geleceğinde Esad yer almamalıdır. Buna karşın siyasi kararı da Suriye halkı vermelidir. Bu ülkenin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne hürmet ve riayet ise başlıca olmalıdır. Esad ile Putin İdlib’e bomba yağdırmaktan, mütareke arayışlarını sabote etmek vazgeçmelidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter’deki hesabından Suriye’ye yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İdlib bahanesiyle sahne bölge küresel ve bölgesel zorlama mücadelelerinin gitgide artarak şiddetlendiğini, idare edilir değişkenlik ve nefret verici kargaşa sarmalının tesir alanını genişlettiğini gösteren Bahçeli, “Suriye’de akıcı kan durmuyor, masumların canı üzerinden yapılan pazarlıklar bitmiyor. Dünkü Tahran Zirvesi muhakkak manalı ve değerlidir. Suriye’de demokratik ve siyasi geçiş sürecinin behemehal teminiyle mütareke rejiminin tesisi zaruri ve beka düzeyinde bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın karşılanmasında muhatap tüm ülkeler tarih ve insanlık önünde sorumludur” ifadelerini kullandı.

“Esad ile Putin İdlib’e bomba yağdırmaktan, ateşkes arayışlarını sabote etmek vazgeçmelidir”

“Astana Mutabakatı, Soçi Zirvesi, Birleşik Milletler Emniyet Konseyi’nin 2254 Sayılı Kararıyla birlikte Cenevre süreçlerinin etkili olabilmesi için Türkiye haricinde sahada ve masada yer alan öteki taraf ülkeler arkadaşça ve yapıcı yol almak durumundadır” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bir Kere Suriye’nin geleceğinde Esad yer almamalıdır. Buna yönelik siyasi kararı da Suriye halkı vermelidir. Bu ülkenin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne hürmet ve riayet ise esas olmalıdır. Esad ile Putin İdlib’e bomba yağdırmaktan, mütareke arayışlarını sabote etmek vazgeçmelidir. İdlib’teki gelişmeler Türkiye’nin ulusal güvenliğini, Söğüt emanetini negatif düzeyde etkileyecektir. Bu itibarla yeni ve yoğun bir göç dalgasına katiyen müsaade edilmemeli, nüfus istiklalimizi daha pozitif zora ve sıkıntıya sokacak adım ve kararlardan ihtiraz edilmelidir.”

Bahçeli, Türkiye’nin Türk milletine ait olduğunu vurgulayarak, “Anadolu Türk vatanıdır. Ülkemizdeki Suriyelilerin güvenli ve çabuk şekilde belli başlı yurtlarına sevki acilen planlanıp hayata geçirilmelidir. Sınırlarımıza diktiğimiz duvarların aşılması, yeni göç akınları ahali varlığının geleceğini karartacaktır. Üzerinde gururla yaşadığımız toprakları; fetihle, değerinde ödeyerek, can vererek, çilelere katlanarak, fedakarlıklarla vatan yaptık. Gidecek yerimiz yok, sığınacak yeni bir yurdumuz yok. Vatan varsa bayrak vardır, serbest vardır, istikbal vardır, ar ve namus ayaktadır” değerlendirmesinde bulundu. – ANKARA