Sinop’a Özgü El Emeği Kotralar Yurt Dışından Bile Istek Görüyor

Sinop'a Özgü El Emeği Kotralar Yurt Dışından Bile Istek Görüyor
Sinop'a Özgü El Emeği Kotralar Yurt Dışından Bile Istek Görüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop’ta el işçiliğiyle kotra yapan 53 yaşındaki Sinan Demir, ufak yaşlarda başladığı bu işi yaşatmaya çalışıyor. Demir, maket gemi ve tekneleri, gerçeğini aratmayan şekilde bütün ayrıntılarıyla yapıyor. Sinop’a özgü kotraların ünü ülke sınırlarını aştı. Kotralara Almanya’dan bile istek geliyor.

ALMANYA, KIBRIS VE KUŞADASI’NA GÖNDERİLİYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sinan Demir, “Başta ormandan ağacı seçiyoruz. Hangisi daha iyi işlenir diye. sonra ağaçlar atölyeye geliyor. Ağaçları hangi şekilde kesebileceğimizi belirliyoruz sonradan ise kurutmaya bırakıyoruz. sonradan işleme giriyor. Yaptığımız kotraları, Almanya’ya pozitif miktarda gönderiyoruz. Kıbrıs, Alanya, Kuşadası’na gönderiyoruz” dedi.

“EN FAZLA ISTEK GÖREN ATATÜRK KOTRASI”

Yaptığı kotralara en çok rağbetin Atatürk kotrasına olduğunu belirten Demir, “Atatürk’ün resmini kotralara yapıştırdık. Daha fazla talep görmeye başladı. Ilgi fazla. El emeği olduğu için ilgi çok. Dünyada olmadığı için bu işler tek olduğu için çok rekabet var. Kotralar, Sinop’a özgü. Çok çaba ettik. Kotraları Sinop’un simgesi haline getirdik” dedi.