AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider Oldu

AK Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider Oldu
AK Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider oldu. 26. Dönem Çanakkale Milletvekilliği yapan Gider’e görevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göre TBMM’de beyanname edildi.

26. Dönem Çanakkale Milletvekilliği yapan Ayhan Gider, AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkanı adayı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’de kendisine görevi bildiri edilen Ayhan Gider, İHA’ya değerlendirmede bulundu.

Gider, “Çanakkale’de, halkımızın derhal bir değiştirme talebi vardı. Çanakkale’de, belediyecilik anlamında bir hizmetten laf etmemiz olası yok. Bugün maalesef, Çanakkale belediyecilik hizmetleriyle yok de ülke genelinde polemiklerle anılıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bugün itibariyle çalışmalarımıza başlayacağız. Çanakkale’mizi AK Belediyecilikle tanıştırmak için, Çanakkale’yi, Çanakkale halkıyla birlikte yargı ettiği hizmetlerle buluşturmak için çalışacağız. Biz, bugüne dek Çanakkale için nerede lazımsak orada olduk. Bugün de, Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Belediye Başkan adayı olarak her tarafta göreve talip olduk. İnşallah halkımızın teveccühüyle bu göreve gelip, Çanakkale’mizi defalarca birlikte güzel günlere taşıyacağız” dedi.

Ayhan Gider Kimdir

1969 yılında Biga ilçesi Sinekçi köyünde doğdu. 1987 yılında Bursa Zirai Imal İşletmesi ve Ziraat Iş Lisesi’nden Ziraat Teknisyeni olarak mezun oldu. 1987 yılında Adana Tarım İl Müdürlüğünde göreve başladı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

1992 yılında Mühendis olarak Çanakkale Valiliği emrine atandı. Benzer yıl Eceabat İlçe Tarım Müdürlüğü görevine getirildi. 1995 yılında Çan İlçe Tarım Müdürlüğü’ne İlçe Müdürü olarak atandı. 2003 yılı Temmuz ayında Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü görevine atandı. 2005 yılı haziran ayında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Gider, 26. Dönem Çanakkale Milletvekilliği yaptı. Gider keza Meclis’te İçişleri Komisyonu Katip Üyesi ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi görevlerinde bulundu. – ÇANAKKALE