Sezonun Son Palamutları Yazın Tüketilmek İçin Tuzlanıyor

Sezonun Son Palamutları Yazın Tüketilmek İçin Tuzlanıyor
Sezonun Son Palamutları Yazın Tüketilmek İçin Tuzlanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop’ta takriben 31 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, bu sezon bol miktarlarda avlanan palamudun bir kısmını, sonra tüketilmek üzere tuzladıklarını söyledi.

SEZONUN SON PALAMUTLARI

Bölgede bundan böyle palamut avcılığının bitmek üzere olduğuna sinyâl eden Gündoğdu, “Tuzladığımız şu anki balıklar sezonun son palamutları.” dedi. Tuzladıkları balıkların yazın rahatça tüketildiği vurgulayan Gündoğdu, “Lakerda” olarak da bilinen tuzlu balığa yurt dışından dahi istek geldiğine dikkati çekti.

ISTEK OLDUKÇA FAZLA

Gündoğdu, 100 kavanoz balık tuzlandığını, bunların kısa sürede tükenmesini beklediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Daha önce hazırladığımız tuzlanmış balıklar kısa sürede satıldı. Biz de vatandaşlardan gelen talep üzerine 100 kavanoz daha hazırladık. Yapımı çok zahmetli olduğu için cümbür cemaat uğraşmıyor ancak istek olunca karşılamak durumunda kalıyoruz. Türkiye’nin bambaşka illerinin yanı sıra yurt dışından tuzlu balık istek edenler de var. Natürel ki gelen taleplerin tamamını karşılamamız olası yok. Çünkü talep oldukça arti.”

TANESI 100 LİRADAN SATILIYOR

Hazırlanan kavanozların tanesinin 100 liradan satışa sunulduğunu gösteren Gündoğdu, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

Palamudun tuzlanmasından kareler;