Kebap Kestane Fiyatı Kırmızı Eti Solladı

Kebap Kestane Fiyatı Kırmızı Eti Solladı
Kebap Kestane Fiyatı Kırmızı Eti Solladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da, kış aylarının vazgeçilmezi kebap kestanenin fiyatı, kırmızı eti geride bıraktı. Kaldırımda seyyar satıcıların sattığı kebap kestanenin kilo fiyatı, 80 liranın üzerine çıktı. Kebap kestane satıcısı Sait Arık, “Fiyat müşteriye yüksek geliyor, tadımlık alıyorlar” dedi.

SATICILAR YÜKSEK FİYATTAN YAKINDI

Kış mevsiminde fazlaca tüketilen kestane, çarşı ve caddelere kurulan tezgahlarda satılmaya başlanırken, kebap kestane satıcıları, fiyatın yüksek olmasından yakındı. Satıcılar, 150 gram kebap kestanenin fiyatının 10 lira olduğunu belirtirken, fiyatı yüksek bulanların almaktan vazgeçtiğini ya da tadımlık aldığını söyledi. Sokakta 10 yıldır tezgah açarak, kebap kestane satan Sait Arık, “150 gram kestaneyi 10 liraya satıyorum. Piyasada durgunluk var. Kestane de bol yok, satan da eksik üstelik pahalı. Kestane kebabı günlük en çok 10 kilo satıyoruz. Cumartesi günleri satış azıcık artıyor. Fiyatlar müşteriye yüksek geliyor” diye konuştu.

“TADIMLIK ALIYORLAR”

Müşterilerin 10 liralık kebap kestane alacakken, 5 liralık aldığını dile getiren Arık, “En azından tadımlık olarak alıyorlar. Pişmiş kestanenin kilosu 80 lira, ham kestane ise yaklaşık 30 liradan satılıyor. Tanıdık Olmayan turistler başlıca fiyatını sormadan alıyorlar fakat fiyatlar bizim insanımızı etkiliyor. Kışın kestane yapıyorum. Yılın öteki zamanları erik ve mısır satıyorum. Çarşı eskisi gibi topluluk değil. Halk Müziği geçim derdinde. Doğal gaz yakmaya başlandı, elektriğe zam geldi, kiralar yüksek; bu durumlar piyasayı çok etkiledi” dedi.

“ESKIDEN KİLOYLA ALIYORDUK HEMEN GRAMLA”

Kebap kestanenin Bursalılar için vazgeçilmez lezzet olduğunu vurgulayan şehir sakinlerinden Sebahattin Kurdeş ise “Kestaneyi seviyoruz. Çarşıya çıktığımızda mutlaka kestanecilere uğrayıp alıyoruz. Kestane fiyatı yüksek ama olası olabildiği kadar almaya çalışıyoruz. Bir Zamanlar kiloyla alıyorduk şu anda ise gramla. Yapabileceğimiz bir şey değil; ama canımız isteyince mecburen alıyoruz. Eskiden kiloyla alıp, çocuklarımıza götürüyorduk lakin hemen tane tane alıyoruz. 5 liralık alıyoruz, 5 tane veriyorlar” diye konuştu.