Serdal Çelebi ’den Almanya ’da Bir Ilk!

Serdal Çelebi ’den Almanya ’da Bir Ilk!
Serdal Çelebi ’den Almanya ’da Bir Ilk!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın en prestijli yayınlama kuruluşlarından biri olan Sportschau göre gerçekleştirilen geleneksel “Ayın golü” yarışmasının Ağustos ayı adayları arasında, Saint Pauli forması giyen görme engelli futbolcu Serdal Çelebi’nin Stuttgart’a attığı gol de yer aldı. Serdal Çelebi böylece, yarışmada adaylar arasında yer alan birincil görme engelli oyuncu oldu.

Saint Pauli ’nin 2-1 yenildiği karşılaşmada attığı olağanüstü golle yarışmaya aday gösterilen Çelebi, Alman basınına konuştu. Çelebi, 13 yaşında görme yetisini yavaş yavaş kaybetmeye başladığı zamanda maçları dinleyerek futbola olan tutkusunu kaybetmediğini ve görme engelli futboluna gösterdiği hassasiyet sebebiyle St Pauli takımına katıldığını belirtti. Çelebi, Stuttgart aleyhinde attığı golün yarışmada namzet gösterilmesinin Almanya’da görme engelli futbolu adına çok manâlı bir farkındalık yaratmasından nedeniyle mutlu olduğunu ifade etti.

Geçmişte Almanya Ulusal Takımı formasını giydiğini fakat bu sporun ülkede hemen şimdi profesyonelliğe geçmemesi sebebiyle ayrıca ailesini geçindirip ayrıca de spor yaşantısını sürdürmenin güçlüklerinden dolayı milli takımı bıraktığının altını çizen Çelebi, Almanya’da görme engelli futbolunun tamamen profesyonelleşmesini umduğunu söyledi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.