Seçim etmediğiniz bir rota daha: Karasu

Seçim etmediğiniz bir rota daha: Karasu
Seçim etmediğiniz bir rota daha: Karasu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Karasu ne öveceğim, ne de yereceğim bir tatil beldesi; leziz diyemem lakin doyurucu. Mükemmel bir yaz tatili için akla gelen ilk yer mi? O da yok. Bundan 10 sene öncesi için bir seyahat yazısı yazmazdım ama her geçen gün gelişme gösteren bu tatil beldesi bundan böyle görülmeye değerinde. Karasu’da yapacağın bir yaz tatilinden memnun dönmek için doğadan ne bir azını, ne de bir fazlasını bekleyeceksin. 15 yıldır hafta sonu tatili yaptığım Karasu’da rehberliğime ihtiyacın olacak. Sakarya’da tatil damarlarını kabartacağım.

ULAŞIM

İstanbul ’a sadece 2 buçuk saat uzaklıkta olan Karasu ’ya Esenler ve Haremler otogarlarından kalkan araçlarla zahmetsizce ulaşabilirsin. En hoş yanlarından biri bu; yakın bir uzaklık sonunda tatildesin. Özel araçla git yada gitme; Karasu’yu yürüye yürüye de bitirirsin.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu

KARASU ’DA NE VAR

Karasu ’da tamı tamına 20 kilometre uzunluğundaki sahil hattıyla bir uçtan başlayıp, diğer ucunda biten küçük bir yer. Avrupa’nın en büyük 2’inci kumlu sahili ip gibi uzayıp gider; yol şeridinin ayrımının ardında da hayat alanları başlar. arada sırada görülen evlerden ziyade çok fazla site göreceksin. Havuzu, oyun parkı, kafeleri olan modern sitelerin sayısı oldukça pozitif. Konaklama seçeneği olarak pansiyon ve site içi ev kiralama tercih ediliyor. Bu yüzden lüks ve donanımlı otelciliğin fazla da geliştiği söylenemez. Aslına bakarsanız Karasu’yu Karasu yapan özelliklerinden biri de bu zaten; butik olması. Fiyatlar yerinde, ne varoş ne çağdaş, her şey kıvamında.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu

KARADENİZ ’DE TATİL

Bir tarafda Marmara Denizi, diğer tarafta Karadeniz. Hepimizin bildiği gibi Karadeniz yüzmek için biraz tehlikeli. Karasu ’da bir zamanlar sık sık boğulma olaylarına şahit olurduk fakat belediyenin kolları sıvamasıyla denize boydan badana yapılan dalgakıranlar ile bu durumun önüne geçildi. Hatta deniz bu dalgakıranları fazla sevdi; duruldu ve dinginleşti. ‘Havlunu ser yat ’ alanları epeyce pozitif. Sahilde sık sık şezlong, müzik ve tavla sesleri duyacaksın. Sahil hattı her tarafında uzayan ırk plajlarının yanında, kokoş beachler de göreceksin. Sezonluk açılan beachlerin palmiyeli konseptleri çok havalı.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu

BURALARA GİT: MADEN DERESİ, ACARLAR LONGOZU

Karasu ’ya 20 km uzaklıkta olan Maden Deresi ’nde piknik yapmak bir diğer. Bahar ve yaz aylarında yemyeşil doğasının içinde, dere kenarında mangalını yelle, yürüyüş yap, top koştur… Kamp yapabileceğin alanlar da mevcut; ister bungalov evlerde kal, ister günübirlik git.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu

Gelelim Acarlar Longozu ’na. 1 ’inci derece doğal sit alanı seçilen bu doğa harikasında yüzlerce değişiklik bitki ve çiçek var. Deniz bisikletiyle gölde dolaşıp, güneşte demlenen çayını yudumlayacağın longoza mutlaka uğra. Yeni Semt ve Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı da fazla uzağında yok.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu

BİSİKLET SÜRMEYE FAZLA MÜSAİT

Karasu uzun bir çizgi üstünde duruyor; yığın yok, engebe değil. Büyük metropollerin sıcak yaz günlerinin kargaşasında pedal çevirmenin nasıl bir dert olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Karasu uzun bir bisiklet sürüşü deneyimi için çok müsait. Büyük lunaparkın bulunduğu belli başlı merkezde bir es verip, canlı müzik restoranları, pubları ya da çarşı pazarı ziyaret edersin. Karasu gece hayatı ve çağdaş kafeleriyle de gençlerin yeni gözdesi. Özellikle Kulüp Doğa Kafe Lokanta ve Biz bize adlı mekanlar oldukça hareketli.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu

AKŞAMLARI O KADAR BİR GÜZEL: YENİMAHALLE

Sakarya Nehri’nin denize döküldüğü noktanın doğu yakasında bulunan Yenimahalle’de bir akşam yemeği yemelisin. Deniz kokusu eşliğinde sıra sıra dizilmiş mekanlarda sana canlı müzik ve taze balıklar eşlik edecek.

Tercih etmediğiniz bir rota daha: Karasu