ROKETSAN üretimi lançer Guinnes Rekorlar Kitabına girdi

ROKETSAN üretimi lançer Guinnes Rekorlar Kitabına girdi
ROKETSAN üretimi lançer Guinnes Rekorlar Kitabına girdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ROKETSAN kadar Birleşik Arap Emirlikleri için geliştirilen Jobaria Çok Kundaklı Lançer, “namlu sayısı bakımından dünyanın en büyük roket topçusu” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yerini aldı.

GUİNNES REKORLAR KİTABINA GİRDİ

ROKETSAN göre Birleşmiş Arap Emirlikleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen ve dünyanın en enerjik 122 mm topçu roket sistemi kabul edilen Jobaria Fazla Kundaklı Lançer, “ordu araçları” kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

“Namlu sayısı bakımından dünyanın en büyük roket topçusu” olarak Guinness Rekorları arasına katılan Jobaria Çok Kundaklı Lançer, 10 tekerlekli sanki römork üstüne yerleştirilen 4 adet 122 milimetre roket kundağına sahip. Sistem, tek seferde 240 adet 122 milimetrelik roketi 2 dakikada atabiliyor. Jobaria Fazla Kundaklı Lançer’ın azami menzili 37 kilometre, bütün roketlerle imha edilebilen alan büyüklüğü ise 4 kilometrekare olarak ifade ediliyor.

Türk savunma sanayisinden rekor çıktı –

SAVUNMANIN YÜKSELEN GÜCÜ: ROKETSAN

“Roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma” vizyonuyla hareket eden, son 2 yıldır adını dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100”e yazdıran ROKETSAN, ilk önce Türk Silahlı Kuvvetleri elde etmek üzere küresel tehditlere karşısında mücadele veren bütün müşterilerine etkili çözümler sunuyor.

Türk savunma sanayisine 30 yıldır katkı veren, yüzde 87’lik yerlilik oranına ulaşan ROKETSAN, yenilikçi ve benzersiz ürünlerle elde ettiği başarılarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. BAE için üretilen bu lançerler ise bu alanda yapılan yatırımların karşılığını veriyor.