Samsun Belediyesi, Rus Bayan Fenomenleri Ziyafet Edip Turist Çekmek İsterken Rusya’ya Gidiş Arttı

Samsun Belediyesi, Rus Bayan Fenomenleri Ziyafet Edip Turist Çekmek İsterken Rusya'ya Gidiş Arttı
Samsun Belediyesi, Rus Bayan Fenomenleri Ziyafet Edip Turist Çekmek İsterken Rusya'ya Gidiş Arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Rus bayan bloggerın 4 günlük Samsun gezisinden sonradan, kentten Rusya’ya gidiş sayısında büyüme yaşandı.

RUSYA İLE SAMSUN ARASI TURİZMİ CANLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Samsun ile Karadeniz’in hemencecik karşı kıyısında bulunan Rusya’nın Krasnodar şehirleri arasında turizmi geliştirmek için Haziran ayı başında iki şehirde çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenlenmişti. Krasnodar şehrinin en işlek caddelerinde çalışan halk müziği otobüsleri giydirilerek Samsun’un tanıtımı yapılmış, bilbordlara Samsun’u tanıtıcı reklam afişleri asılmıştı.

15 RUS KADIN FENOMEN 4 GÜN SAMSUN’DA PAYLAŞIM YAPTI

Tekrar bu araştırmalar dahilinde Rusya’da ünlü olan 15 kadın blogger Samsun’a gelerek 4 gün baştan başa şehrin en işlek noktalarının yanı sıra tarihi ve turistik mekanlarda vakit geçirip çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında yayınlayarak takipçileriyle paylaşmıştı.

“SAMSUN’DAN KRASNODAR’A DIŞARI GIDEN SAYISI ARTTI”

Yapılan bu tanıtımların ardındaki iki kent arasın da haftada iki gün başlatılan yelken direği uçak seferlerine ilginin her gecen gün arttığını bildiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Bu tanıtımlardan sonradan turizmin patlamasını beklemiyorduk.

Bu uzun vade de zamanla gelişmesi gereken bir hareketlilik. Hemen Şimdi istatiski bir sayı çıkarmadık, fakat görünen o ancak Krasnodar’dan Samsun’a gelen turist sayısında gözle görülür çoğalma yaşanıyor. Buradan da Krasnodar’a dişari giden insan sayısında da artışlar olmaya başladı.” dedi

PAYLAŞIMLARDA KENDİLERİNİ ÖNE ÇIKARDILAR

Haziran ayı başında Samsun’un tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra şehrin gezilip görülebilecek ve kalınabilecek konaklama mekanlarında fotoğraflar çektiren bloggarların sosyal medya sayfalarındaki yayınladıkları görüntülerde şehrin tanıtımından çok kendilerini ön plana çıkartarak resim paylaştıklarını belirten bazı kullanıcılar kadar eleştirilmişti.