RTEÜ ile Ulusal Eğitim Müdürlüğü aralarında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

RTEÜ ile Ulusal Eğitim Müdürlüğü aralarında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı
RTEÜ ile Ulusal Eğitim Müdürlüğü aralarında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Hüseyin Karaman ile Rize Ulusal Eğitim Müdürü Yaşar Koçak aralarında “Eğitimde Iş Birliği Protokolü” imzalandı.

Rektörlük Görüşme Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan Er, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Minik, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

İmza töreninde bir hitabe yapan Rektör Karaman, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak ilimizdeki bütün kurumlara etkinlik alanlarına göre yardım veriyoruz ve meslek birliği baskı birliği ilkesinden hareketle ikili meslek birliği anlaşmaları gerçekleştiriyoruz. Bugün burada Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzle eğitim kalitesinin daha da artırılması namına bir araya geldik. Nitelikli üniversite hedefine ulaşabilmenin şartlarından biri de nitelikli öğrenciye sahip olmaktır. Dolayısıyla da ilkokul, ortaokul ve lisedeki eğitimin kalitesi ne dek artarsa, Üniversitemiz bünyesindeki fakülte ve yüksekokullara ne dek çağın gerektirdiği veri birikimi ile donanımlı öğrenciler gelirse, üniversite olarak bizler o oranda kaliteli bir eğitim yaparız ve nitelikli mezunlar veririz. Söz konusu amaca karşın olarak düzenlenmiş olan bu protokolün Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Rize Ulusal Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da törende bir konuşma gerçekleştirdi. Koçak, anlaşmanın Rize eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyerek akademisyenlerden, üniversitenin imkânlarından faydalanma noktasında ve yüksek lisans, doktora öğrencilerinin de okullarda yapabilecekleri araştırmalara yardımcı olması açısından faydalı bir işbirliği olduğunu belirtti.