Roma dönemi mezarları gün yüzüne çıkarılıyor

Roma dönemi mezarları gün yüzüne çıkarılıyor
Roma dönemi mezarları gün yüzüne çıkarılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerce yıllık geçmişe sahip ve fazla sayıda medeniyeti barındıran nekropoldeki çalışmalarla girişinde, utançsızca yaşadı ve öldü, bazı mezarların üzerinde de ruhun esen kalsın, ruhu şad olsun şeklinde ifadeler ile kişilerin kimlik bilgilerinin yer aldığı kaya mezarları gün yüzüne çıkarılacak.

KAZI ÇALIŞMALARI BAŞALDI

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi göre ilçenin turizmden adalet ettiği payı alması ve turist sayısının artırılması için hazırlanan Yunushan Gelinler Dağı Nekropolü Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi zarfında Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü başkanlığında 30 emekçi ve bir arkeoloğun katılımıyla alanda kazı çalışmaları başlatıldı.

19 KAYA MEZARINA TEMIZLIK

İlçeye alt Yunushan Mahallesi’nde gerçekleştirilen kazılarda şu ana kadar tespit edilen ve bir kısmı toprak aşağıda olan 19 kaya mezarında temizlik ve inceleme yapıldı.

ÖNEMLI DEĞERLER ORTAYA ÇIKTI

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Arkeoloji Birim Başkanı Prof. Dr. Hatice Pamir, Altınözü ilçesinde 2007 yılından bu yandan bölgenin arkeolojik dokusunun tespitine yönelik incelemeler yürüttüklerini söyledi.

Bölgenin son derece varlıklı bir kazıbilimsel alana sahip olduğunu belirten Pamir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle kaya mezarları alanında yapılan çalışmalarda çok önemli değerlerin ortaya çıktığını kaydetti.

Roma dönemi mezarları gün yüzüne çıkarılıyor