Rize Okuma Yazma Öğrenen Bahriye Nine Kitap Fuarına Koştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de, çeşitli yayın evlerinin katılımı ile düzenlenen ‘Rize Kitap Günleri’ etkinliği kapsamında fuar açıldı. Fuarın en çok ilgi gören konuğu 88 yaşında okuma-yazma öğrenen Bahriye Çelen oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında yaz döneminde okuma-yazma öğrenen Bahriye nine ziyaret ettiği fuarda kitap aldı. Bahriye Çelen, “Kitaplarla çok geç tanıştım, ama çok erken bırakma niyetinde değilim? dedi.

Rize Valiliği önündeki etkinlik alanında düzenlenen ‘Rize Kitap Günleri’ fuarının açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile şair ve yazar Ahmet Selçuk İlkan ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘GEÇ KALMIŞIZ, KEŞKE DAHA ÖNCEDEN BAŞARABİLSEYDİK’

Kitap fuarı açılışında konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, fuarda çok çeşitli kitapların ve yazarların Rizelilerle buluşacağına belirterek “Tüm kitap dostları burada toplandı. Kitap fuarı benim şahsi hayallerimden birisiydi ve maalesef Rize’de de daha önceden yapılmamıştı. Şu an ‘Kitap Günleri’ diyoruz, inşallah ilerde ‘Kitap Fuarı’ diyebileceğimiz bir etkinliğin başlangıcı olur. Arkadaşlarımızı birkaç kez bu konuya teşvik etmiştik fakat o teşviklerimiz mutlu sona ulaşmamıştı. Fuar konusunda yardımları olan çok sayıda kişiler, sponsorlar oldu. Büyük bir imece sonunda bu tabloyu oluşturmayı başardık. Bu tablonun oluşmasına katkı sağlayan herkes ayrı ayrı teşekkürü hak ediyorum. Rize’de gerçekten profesyonel sayılabilecek bir kitap fuarının açılışında bulunmak benim için çok büyük bir mutluluk. Bölgede bu işe karşı olumlu tavır ve refleks göstermesi, buranın bu işe uygun olduğunu ve bu işi istediğini gösterir. Demek ki geç kalmışız, keşke daha önceden başarabilseydik. Sözü fazla uzatmadan, sözü kitaba bırakalım? dedi.

BAHRİYE NİNE, OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ, KİTAP FUARINA KOŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Okuma-Yazma seferberliği kapsamında yaz döneminde okuma yazma öğrenen Bahriye Çelen de (88) kitap fuarına geldi.

Okuma-yazmayı yeni öğrenen Bahriye nine, kitap fuarı açıldığını duyunca ziyaret etmek geldiğini belirterek “Okuma yazma öğrenmemde bana destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Emine hanıma teşekkür ediyorum. Kitapları görmeye geldim. Okumayı yeni öğrendim ve çok sevdim. Kitap alıp okumayacağım. Kitaplarla çok geç tanıştım, ama çok erken bırakma niyetinde değilim? diye konuştu.

10 GÜN AÇIK KALACAK

Girişlerin ücretsiz olduğu ‘Rize Kitap Günleri’ fuarına katılan yayınevleri kitaplarda yüzde 20 ile yüzde 50 arasında indirim uyguladı. Fuarın ilk gününde Prof. Dr. Sadık Albayrak ve Yusuf Kaplan kitap severlerle buluştu, Ahmet Selçuk İlkan ise şiir dinletisi sundu. Rize Valiliği himayelerinde organize edilen ‘Rize Kitap Günleri’ valilik önüne kurulan stantta 10 gün boyunca kitap severlerle buluşacak. 60 yazar ve şairin okurları ile bulaşacağı etkinlikte imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Rize Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenen ‘Rize Kitap Günleri’ etkinliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi, Bayrampaşa Belediyesi, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım, Rize Ticaret Borsası, Çayeli Bakır İşletmeleri, Rize Baro Başkanlığı ile Sanko ve Zorlu Enerji tarafından destekleniyor.