’Rize Kitap Günleri Fuarı’ Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de 10 gün boyunca kitapseverlerle buluşacak olan “Kitap Günleri Fuarı” açıldı.

Rize Belediyesi’nin desteklediği Rize Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla Rize’de uzun süredir hayali kurulan ve uzun uğraşlar sonucu bugün açılışı gerçekleşen “Rize Kitap Günleri” fuarı vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

60 yayınevi ve 60 yazarın yer aldığı ve 26 Ekim’e kadar Rize Valiliği önündeki etkinlik alanında devam edecek fuarın açılışını Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve protokol üyelerinin yanı sıra yazar Ahmet Selçuk İlkan gerçekleştirdi. Fuar sabah 9, akşam 9 saatleri arasında ziyaretçilere ücretsiz bir şekilde açık olacak.

’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(6).jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Rize Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gerektirdiği şekilde çalışmalarımızı yürüttüğümüz ilimizde, Kültür, Sanat ve Eğitim alanında da yapılan işlere elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bilginin topluma aktarılması noktasında, ilimizde yapılan bu gibi organizasyonlar bizleri mutlu etmektedir. Eğitimci ve Akademisyen kimliğimin yanında Belediye Başkanlığı görevime başladığım ilk günden itibaren her zaman aklımın bir ucunda olan İlimizde Kitap Fuarı oluşturmaktı. Her zaman içimde olan bu düşüncenin belediye başkanlığım süresi içerisinde gerçekleşmesi ve buna Rize Belediyesi olarak bizimde katkı sağlama fırsatı yakalamamız beni son derece mutlu etmiştir” dedi.

resat-kasap-045.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, şahsi hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ettiği ve daha önce birkaç kez kitap fuarı açılması için teşebbüste bulundukları kitap fuarını açmanın mutluluğunu yaşayamadıklarını kaydettiği açılış konuşmasında, “Benim şahsi hayallerimden biriydi. Rize’de de maalesef daha önce yapılmayan bir işti. Bir kitap fuarı diyemiyoruz kitap günleri diyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda kitap fuarı demeye başlayacağımız bir etkinliğin açılışında bir aradayız. Eskiden bu tarafa benim hayallerimden biriydi. Arkadaşlarımızı birkaç defa bu işe teşebbüs etmiştik fakat o teşebbüsler mutlu sona ulaşmamıştı. Bu kez iyi bir organizatör arkadaş bulduk ve kendisine teşekkür ediyorum. Vali Yardımcımız Abdullah Bey ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İsmail Beyin ciddi emekleri oldu. Bu tablonun oluşmasında katkısı olan herkes teşekkürü hak ediyor. Rize’de bir kitap fuarı ve gerçekten profesyonel sayılabilecek bir fuar açılışında bulunmak gerçekten benim için çok büyük bir mutluluk. Bu bölgede bu işin karşılaştığı olumlu tepki, olumlu refleks aslında bölgenin bu işe uygun olduğunu, bu işi istediğini, bu işe uygun bir potansiyel odluğunu bize gösterdi. Demek ki geç kalmışız keşke daha önce bu işi başarabilseydik. Keşke daha önce insanımızla kitabı böyle her yönden her çeşit bütün kitap ürünlerini bir ortamda buluşturmayı başarabilseydik. Nihayetinde geç oldu temiz oldu diyelim. Kitap dostlarıyla kitabı buluşturan herkese tekrardan çok çok teşekkür ediyorum. Bu işin bir meşale yakmak olmasını ve arkasının gelmesini temenni ediyorum.” diye konuştu. Vali Bektaş, konuşmasında ayrıca fuarın gerçekleşmesi için sponsor desteğinde bulunan kurum ve kuruluşlara da tek tek teşekkür etti.

erdogan-bektas-029.jpg

Okuma yazmayı yeni öğrenen 87 yaşındaki Bahriye Çelen, kitap günleri fuarının ilgi odağı oldu. Çelen yeni öğrendiği kitap okumayı çok sevdiğinden fuara geldiğini ve fuardan kendisi için kitap alacağını dile getirerek “Kitap okumayı yeni öğrendim. Allah Cumhurbaşkanımız’dan ve Emine Hanım’dan razı olsun. Bizlere destek vererek okuma yazma öğrenmemize vesile odular. Merak ettim fuarı bende geldim. Şimdi kendime kitap alacağım” ifadelerini kullandı.

Bir başka kitap sever Hüsnü Yunus Metin ise “Rize’de gerçekten böyle bir organizasyona imza atılması beni sevindirdi. Her türlü kitap bu fuarda var. Kitap marketlere sorduğum ve bulamadığım bir iki kitap vardı onları aldım. Böyle bir organizasyonun Rize’de gerçekleşmesi gerçekten çok güzel” ifadelerini kullandı.

erdogan-bektas-rize-valisi-002.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(1)-001.jpg

Fuara katılan yazarların imza günlerinin de olacağı etkinlik kapsamında, etkinliğe katılan Şair Söz Yazarı Ahmet Selçuk İlkan, fuar alanında kurulan söyleşi çadırında sevenleriyle buluştu.

Programına, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Ahmet Selçuk İlkan, Türkiye’de bir çok sanatçıya vermiş olduğu eser ve bestelerinden bahsederek izleyicilerin unutulmaz anlar yaşamasına vesile oldu.

İlkan programının sonunda eserlerinden oluşan kitaplarını imzalayarak, Vali Bektaş, Belediye Başkanı Kasap ve hayranlarına takdim etti.

’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(2)-001.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(7)-001.jpg

’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(3).jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(5).jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(9).jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(5)-001.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(4)-003.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(7)-003.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(8).jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(2)-002.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(6)-001.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(1)-002.jpg’rize-kitap-gunleri-fuari’-acildi-(3)-001.jpgahmet-selcuk-ilkan.jpg