Rize de Pepeçura Festivali Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de, yöre mutfağının mühim tatlılarından olan “pepeçura” adına festival organize edildi.

Rize Merkez Muhtarlar Derneği tarafınca, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda düzenlenen Pepeçura Festivali’nde bin kişiye pepeçura ikram edildi.

Yörede yetişen kokulu siyah üzümün suyu kullanılarak hazırlanan ve üzüm muhallebisi olarak da malum pepeçuraya vatandaşlar ilgi gösterdi.

Festivalin eğlence kısmı, Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’nin 11 Aralık’ta makamında uğramış olduğu silahlı hücum sonucu şehit edilmesi sebebiyle gerçekleştirilmedi. Etkinlik alanına, şehit Güvenlik Müdürü Verdi’nin fotoğrafının yer almış olduğu poster asıldı.

Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, pepeçuranın Rize’nin eski bir tadı bulunduğunu söylemiş oldu.

Unutulmaya yüz tutmuş bölgesel tatları hatırlatmak istediklerini belirten Kaya, “Unutulmuş bir tadı yine gündeme getirmek istedik. 30 muhtarla beraber 15 gün süresince mahallelerimizde yurttaşlarımıza 15 bin porsiyon pepeçura dağıtacağız.” dedi.

İl Kültür ve Gezim Müdürü İsmail Hocaoğlu ise dünyada organik bir yaşama doğru gidildiğini vurgulayarak, pepeçuranın da bölgedeki organik ürünlerden hazırlandığını kaydetti.