Rize- Artvin Havalimanı’nda çalışmalar sürüyor

Rize- Artvin Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Rize- Artvin Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapılar Bakanı Cahit Turhan, geçtiğimiz günlerde Artvin’e gelerek bir etkinliğe katıldı. Bakan Turhan, Türkiye’de ve özellikle Artvin’de gerçekleşen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rize- Artvin Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor

“ARTVİN’İ YÜKSEK STANDARTLI YOLLARLA BAĞLAYACAĞIZ”

Turhan, “Biz de bu zenginlikleri ekonomiye kazandırmak için çalışıyoruz. Bunun için de ulaşım altyapısı fazla kayda değer. Bölgenin şartları gereği kara yolu ulaşım sistemlerine tartı veriyoruz. Karadeniz Sahil Yolu yapıldı, Sarp Hudut Kapısı çalışıyor, Artvin- Borçka yolu üstünde Artvinlilerin rüyası olan Cankurtaran Tüneli de tamamlandı. Onun bağlantı yollarında da çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda onları da tamamlayıp ana ulaşım sistemlerimize Artvin’i daha yüksek standartlı yollarla bağlayacağız.” dedi.

Rize- Artvin Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor

“HAVALİMANI 2020’DE AÇILACAK”

Keza Rize- Artvin Havaalanı projesine de değinen Turhan, “Artvin’e yalnızca yollar yok, Artvin ve Rize ilimizle iki taraflı kullanılacak bir havaalanımız da deniz üzerinde yapılıyor. Artvin’e en yakın havaalanı Trabzon’da. Bu havaalanımız açıldığında inşallah Artvinli uçağa daha gizli ulaşabilecek. Hükümetimizin ortaya koyduğu bir kriter var, 100 kilometrede her vatandaşımız havaalanına ulaşabilecek. İnşallah Artvinli de bu imkana yakın bir zamanda kavuşacak. Önemli bir gecikme olmazsa 2020 yılında hizmete açmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.