Japonya’da depremde ölenlerin sayısı yükseliyor

Japonya'da depremde ölenlerin sayısı yükseliyor
Japonya'da depremde ölenlerin sayısı yükseliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya ’da perşembe günü sabaha karşı meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki depremde bilanço ağırlaşıyor.

ÖLÜ SAYISI 39’A YÜKSELDİ

Japon halk yayıncısı NHK, depremin gerisinde ölü sayısının 39’a, zarar görmüş sayısının ise 650’ye yükseldiğini açıkladı. Ölümlerin büyük çoğunluğunun toprak kaymalarının yaşandığı Atsuma kasabası yakınlarında olduğu bildirilirken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe de başsağlığı dileklerini arzetmek için Hokkaido’yu ziyaret etti. Abe, yetkililer tarafından depremin verdiği zarar hakkında bilgilendirildi.

5 BİN 800 KIŞI SIĞINAKLARDA

Hokkaido’daki yetkililer ise, Pazar öğleden daha sonra itibariyle terhis sığınaklarında yaklaşık 5 bin 800 kişinin olduğunu söyledi. Yıkılan bina sayısı ise en düşük 70 olarak açıklandı. Toplu nakliye araçları her yerde hizmete girerken, şehirler arası trenler de Pazar sabahı erken saatlerde her tarafta seferlere başladı.

MILLET ENERJİ TASARRUFUNA ÇAĞIRILIYOR

Depremin peşinde binlerce hanenin elektriksiz kaldığı Hokkaido’da, bölgenin en büyük termik santralinin depremin peşinde hizmet dışı kalması nedeniyle enerji sıkıntısı yaşanıyor. Bölgeye sorunsuz olarak elektrik verilmesinin bir haftayı bulabileceğini bildiren yetkililer, halkı ışıkları ve ev aletlerini eksik kullanmak gibi bir dizi öneriyle enerji tasarrufuna davet ediyor.