Recep Tayyip Erdoğan’ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir?
Recep Tayyip Erdoğan'ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Define ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş, ”Ernst & Young”ın İstanbul ofisinde 1984 yılında yoklama asistanı olarak kariyer hayatına başladı. Dinçbaş, arkasından ABD Hartford ve New York ofislerine geçerek, ABD’ de toplam üç yıl süreyle atama yaptı.

HİZMET SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLADI

1998 yılında Türkiye’de yoklama ortaklığının yanı sıra, Yönetim Danışmanlığı bölümünü kurma görevini üstlendi ve bu bölümü, ERP sistemleri (Baan, SAP, Oracle), Iş Süreçleri Mimarisi ve Risk Yönetimi hizmetlerinde uzmanlaşarak 60 danışmanın tayin aldığı geniş detaylı bir hizmet dalına dönüştürdü. Bulunduğu tarih itibariyle 800 kişiyi aşan ekibiyle 2002 yılında, 4 ofis üzerinden etkin hizmet sunarak profesyonel hizmetler sektöründe büyük başarılar elde eden Dinçbaş,Ernst & Young Türkiye’de Operasyonlardan Sorumluluk Sahibi Yönetici (COO) olarak atandı.

YILIN GİRİŞİMCİSİ YARIŞMASINA TAKVIYE VERDİ

Yeni Define ve Maliye Bakan Yardımcısı Dinçbaş, Ernst & Young Güneydoğu Avrupa Bölgesi Idare Komitesi Üyesi ve Bölge’nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak tayin yaptı. 2003 yılı sonunda Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğüne terfi eden Osman Dinçbaş, bu görevini 2010 yılı sonuna kadar sürdürdü. 2011 yılı her tarafında Pazar ve Iş Geliştirmeden Sorumluluk Sahibi Başkan olarak tahsis yaptı ve 2012 yılının Ocak ayında kendi işini koymak üzere Ernst & Young’dan ayrıldı. Dinçbaş Ernst & Young’da üstteki seviye yönetici olduğu dönme her tarafında Türkiye’de önemli araştırmalar yaptı ve Türkiye’de Yılın Girişimcisi Yarışması’nın düzenlenmesinde 8 sene boyunca faal rol oynadı. Bu müsabaka meslek dünyasında büyük ilgi topladı. Osman Dinçbaş, 2004–2010 yılları arasında Milletlerarası Yatırımcılar Derneği (YASED) Idare Heyeti üyesi olarak görev yaptı veaynı zamanda 8 sene her tarafında Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü.

Başkan Erdoğan'ın Yaptığı Atamalar Resmi Gazete'de YayımlandıBaşkan Erdoğan’ın Yaptığı Atamalar Resmi Gazete’de Yayımlandı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Atanan Nureddin Nebati Kimdir?Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Atanan Nureddin Bitkisel Kimdir? ÖSYM Yeni Başkanı Halis Aygün Kimdir?ÖSYM Yeni Başkanı Halis Aygün Kimdir?